Bekam poslao emotivnu poruku Runiju...

Bivši kapiten Engleske Dejvid Bekam nije krio da je tužan zbog iznenadne odluke Vejna Runija da završi reprezentativnu karijeru.

Fudbal 26.08.2017 | 16:00
Bekam poslao emotivnu poruku Runiju...
Vejn Runi neočekivano je saopštio javnosti da završava reprezentativnu karijeru. Iako je selektor Engleske Geret Sautgejt računao na njega za predstojeće mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, Runi je odlučio da "razduži" reprezentativni dres.

Zvanično odlazi kao jedan od najcenjenijih igrača koji je nastupao za nacionalni tim, posle 119 odigranih mečeva za "Gordi albion". Mnogi žale što je propustio priliku da postane fudbaler sa najviše nastupa za Englesku, budući da ga je od rekorda delilo samo šest utakmica. Naime, Piter Šilton upisao je najviše u istoriji – 125 nastupa.

Iako je najbolji strelac engleske reprezentacije sa 53 gola, mnogi smatraju da se u nacionalnom timu nije pokazao u najboljem svetlu. Taj preoštri zaključak donet je zbog toga što je na velikim takmičenjima za Englesku postigao samo sedam golova.

Drugi veruju da je onda kada je bilo najvažnije Runi "zatajio" jer nikada nije uspeo da se izbori sa prevelikim pritiskom koji mu je nametnut od strane javnosti.

Koliko je teško bilo nositi dres Engleske i kapitensku traku najbolje zna Dejvid Bekam, koji je to ulogu godinama obavljao veoma uspešno.

Upravo je on bio kapiten "Gordon albiona" na prvom nastupu Runija za A tim, 12. februara 2003. protiv Australije, kada je debitovao kao najmlađi igrač u istoriji sa 17 godina i 111 dana.

Bivši reprezentativac poslao je Runiju emotivnu poruku posle povlačenja iz reprezentacije, u kojem mu je poručio da je bila čast imati u timu takvog igrača, koji je od prvog nastupa za nacionalni tim pokazao poseban talenat, veliku strast i želju da igra svoju zemlju.

"Kada je ovaj klinac zaigrao prvu utakmicu za svoju zemlju sa 17 godina, izgledalo je kao da igra za Englesku godinama... Imao sam zadovoljstvo da sam predvodio stranu na kojoj je bio Dejvid Runi, jer kao kapiten želite igrače koji imaju strast, želju i pobednički mentalitet, i to je ono što je Vejn sve posedovao i zbog čega je rušio rekorde u klubu i reprezentaciji... Lično, tužan sam što se povlači iz reprezentacije Engleske, jer je jedan od razloga što ga navijači vole baš to kako je nosio nacionalni dres i to će im nedostajati... Vejn je bio poseban talenat, jeste poseban talenat i nastaviće da bude poseban talenat koji svi volimo... 119 Gotovo!", napisao je na Instagramu legendarni Dejvid Bekam.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar