LE - Nikolić: Partizan ne može da me iznenadi!

Znamo kako se ovo dobija! “Nije nam to palo sa neba, momci su zaslužni. Tri meseca su radili sjajno na treninzima, žrtvovali sve. Ovo im je nagrada, osećaju da imaju šansu da urade nešto veliko za sebe, za klub, za Mađarsku. Spremni smo 100 posto, daćemo sve od sebe, borićemo se do kraja”, poručio je trener Videotona uoči revanša sa Partizanom.

Fudbal 24.08.2017 | 14:15
LE - Nikolić: Partizan ne može da me iznenadi!
Sekešferhvar je na nogama, Videoton juri plasman u Ligu Evrope i to preko Partizana, a trener Marko Nikolić tvrdi da crno-beli ne mogu da ga iznenade, kao i da će revanš meč plej-ofa odlučiti neki detalj.

Prva utakmica koja je odigrana pre šest dana u Beogradu završena je bez golova. Sutrašnji revanš igra se od 20 sati na Pončo areni u Felčutu.

“Važan meč za nas, ali i za celu fudbalsku javnost u Mađarskoj. Doduše, ovo je još jedan u nizu koji nas čeka, posle dolazi i meč sa Ferencvarošem. Da nam je 1. jula neko ponudio da budemo u ovoj situaciji krajem avgusta, svi bi potpisali”, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare uoči meča sa Partizanom.

Srpski trener kaže da su svi u ekipi svesni kakva šansa im se ukazala.

“Nije nam to palo sa neba, momci su zaslužni. Tri meseca su radili sjajno na treninzima, žrtvovali sve. Ovo im je nagrada, osećaju da imaju šansu da urade nešto veliko za sebe, za klub, za Mađarsku. Spremni smo 100 posto, daćemo sve od sebe, borićemo se do kraja.”

Nikolić je ponovio da je prvi duel u Beogradu bio specifičan, ali i da je Videoton bio bliži pobedi na kraju.

“Prva utakmica je bila psihološki teška za igru, imali smo neke probleme zbog suspenzija, pa povreda. Ali bili smo bliži pobedi. Na poslednja četiri meča nismo primili gol, čak nismo dali rivalima da stvore šansu. Nema u ovakvim mečevima lepote, važni su detalji, ne smete da grešite i dajete poklone rivalu, biće taktički jaka utakmica. Ne vidim kako Partizan može da nas iznenadi, šanse su 50-50. Detalji će odlučiti.”

Trener Videotona tvrdi i da ekipa vrlo dobro zna šta mora da uradi kako bi sutra ostvarila zacrtano.

“Ako uspostavimo našu igru, imaće problem, i obrnuto. Moramo da budemo stabilni, da imamo posed lopte i pritiskamo rivala. Ali i da se branimo i probamo na kontre, a tu su i prekidi. Sve to mora da bude na nivou. Znamo šta moramo da uradimo da bi pobedili u ovakvoj utakmici.”

On kaže i da je ekipa spremna za scenario sa penalima, ali da se nije za to posebno spremala.

“U fudbalu ne postoji juče, samo danas ili sutra. Razmišljamo samo o prvoj sledećoj utakmici. Može sutra da bude i penala, znam ko će da šutira, ali ne moramo da vežbamo nešto posebno.”

Mađarske novinare ponovo je zanimalo kako se oseća što igra protiv bivšeg kluba.

“Osvojili smo prošle sezone sve sa Partizanom, a sada igramo protiv istog tima za Ligu Evrope. Ponosni smo, bilo je lepo, ali to je fudbal. Morate da se dokazujete svakog dana”,zaključio je Nikolić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar