LŠ: Kopenhagenu minus nije nepoznat!

Karabag već nekoliko godina vlada azerbejdžanskim fudbalom, igrao je par puta u Ligi Evrope, a sada je došao i na prag plasmana u najjače evropsko klupsko takmičenje.

Fudbal 23.08.2017 | 19:00
LŠ: Kopenhagenu minus nije nepoznat!
Nisu se igrači Kopenhagena nadali porazu u Azerbejdžanu, ali pogodak Mahira Medatovadao je prednost Karabagu. Međutim, goste danas očekuje mnogo teži posao u glavnom gradu Danske, a ovakva situacija igračima Kopenhagena nije nepoznata. U prethodnom kolu Lavovi su takođe doživeli poraz u Skoplju protiv Vardara, ali u revanšu sve je uspeo da nadoknadi, a navijači se istom nadaju i danas.

U danskoj prestonici vlada optimizam, a Stale Solbaken igra psihološku igru.

"Nakon prvog susreta i pobede u njemu ulogu favorita moramo dati Karabagu, jer pobeda rezultatom 1:0 značajna je prednost. Time ne želim da kažem kako imamo nameru da se predamo ili kako ne verujemo u prolazak. Naprotiv, izuzetno smo optimistični jer smo inače stvarno kvalitetni na domaćem terenu, a s Karabagom se sigurno možemo nositi".

U domaćem timu zbog povrede ligamenata za meč ne konkuriše štoper Erik Johanson.

Karabag već nekoliko godina vlada azerbejdžanskim fudbalom, igrao je par puta u Ligi Evrope, a sada je došao i na prag plasmana u najjače evropsko klupsko takmičenje. Uspeli su Azeri u prvom susretu da slave bez primljenog pogotka što ih danas stavlja u vrlo dobru poziciju.

"Čim se završila prva utakmica rekao sam svojim igračima da očekuju mnogo teži susret u Kopenhagenu. U prvim minutima naš rival će pokušati da nas pritisne i što pre nadoknadi minus iz Bakua. Baš taj period bi mogao da budu ključ. Ukoliko to izdržimo, na dobrom smo putu. Osim toga, ključ će za nas biti strpljenje. Treba izdržati pritisak Kopenhagena i strpljivo čekati šansu, a šansa se uvek ukaže", izjavio je Kurban Kurbanov.

Trener Karabaga nema problema s izostancima prvotimaca.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar