"Referendum je Dodikova obmana"

Gubitak vojne imovine u Han Pijesku, ulazak BiH u NATO i prijedlog predsjednika Srpske Milorada Dodika o raspisivanju referenduma o NATO-u - pitanja su koja u zadnje vrijeme rasplamsavaju političke požare u BiH. Reagujući na izjavu Milorada Dodika, prema kojoj narod treba da se izjasni o NATO-u na referendumu, lider NDP-a Dragan Čavić istakao je da se Milorad Dodik ponovo poigrava referendumom, te da vješto manipuliše narodom.

Republika Srpska 22.08.2017 | 13:15
"Referendum je Dodikova obmana"
Predsjednik NDP-a je istakao da je odluka o odnosu prema integraciji BiH u NATO jednako strateški značajna kao i odluka o ulasku BiH u EU, ali da se ovo pitanje ne smije rješavati na brzinu, niti koristiti u službi manipulacija.

''I sada se sjećam trojnog potpisa na podršku ulasku BiH u NATO kojeg su u Istambulu  potpisali Boris Tadić, Taip Erdogan i Haris Silajdžić. Tada Dodik nije rekao ni riječ protivljenja, a bio je Predsjednik Vlade RS, jer je njegov prijatelj Boris Tadić uradio nešto nezamislivo potpisujući akt u ime države kojoj ne pripada, i snažeći Silajdžićev stav za pristupanje BiH u NATO savez'', kaže Čavić.

Čavić ističe da se Dodik još jednom poigrao referendumom, te da to predstavlja opasnu i nepotrebnu manipulaciju.

''Podsjećam da je referendum o Danu Republike okončan onako kako je to Ustavni sud BiH i tražio , donošenjem Zakona koji ispunjava zahtjeve Ustavnog suda BiH, čima Dan Republike više nije državni praznik određen zakonom, kao i da je referendum o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH prošao sve procedure donošenja, ali je zaustavljen od izvršenja skrivanjem odluke u nečijoj ladici zbog čega nije objavljen u Službenom glasniku RS.

Dodik ne treba u ovo pitanje uguravati narod. Budući da se deklariše kao hrabar čovjek, iako svoju političku hrabrost može dokazati ne isturajući narod ispred sebe. Neka pripremi  Odluku o odbijanju Republike Srpske pristupanju NATO savezu, zakaže sjednicu Narodne skupštine RS  i usvoji tu istu odluku. Valjda za takvu odluku ima većinu'', poručuje Čavić.

Čavić je podsjetio na važnost pitanja stanja i pozicije Oružanih snaga u BiH, ističući da Srbi nemaju potrebe izlaziti iz okvira Dejtonskog regionalnog principa odnosa Oružanih snaga.

''Uputiću sve one koji danas larmaju o ovom pitanju na Aneks 1-B Dejtonskog mirovnog sporazuma, Sporazum o regionalnoj  stabilizaciji. Još tada, sada daleke 1995. godine, velike sile su pitanje odnosa oružanih snaga regiona obuhvatile posebnim aneksom, jedinim u cijelom Dejtonskom sporazumu koji je obavezivao ne samo BiH već i Hrvatsku i tada Saveznu republiku Jugoslaviju.

Dakle, i tada je vladalo ubjeđenje da se ovo pitanje može riješavati samo u regionalnom kontekstu, a nikako pojedinačno. U tom smislu Srbi nemaju potrebe izlaziti iz okvira Dejtonskog regionalnog principa'', napominje Čavić.

Lider NDP-a je istakao da nema odluke o ulasku BiH u NATO sve dok se o tome definitivno ne odredi Srbija.

''Do tada nema zapreka da se oružane snage BiH ponašaju kao i Vojska Srbije i da učestvuju u zajedničkim programima obuke, učestvuju u mirovnim misijama, zajedničkim vojnim vježbama, na način kako se to čini i sada. Ako Srbija odluči da pristupi u NATO, Republika Srpska to treba podržati i u BiH, a ako se to ne desi ,riješenja treba tražiti u statusnoj ustavnoj neutralnosti.

Zbog svega prethodnog smatram da bi održavanje referenduma po ovom pitanju bilo nepotrebno sve dok se Srbija definitivno ne odredi po ovom pitanju, i zato nema potrebe za njegovim održavanjem'', kaže Čavić.

Na pitanje da li očekuje da odluka o knjiženju vojne imovine u Han Pijesku na državu BiH ubrza aktivaciju akcionog plana, Čavić ističe da je Akcioni plan za članstvo u NATO politički proizvod SNSD-a dok je vršio vlast na nivou BiH.

''Do promjene stava došlo je zadnjih godina od kako nisu dio koalicije u vlasti, u institucijama BiH. Potpuno je bilo nepotrebno pokretati bilo kakav pravni spor oko bilo koje imovine koja je bila sastavni dio imovine SSNO SFRJ, a ta je opet sukcesionim sporazumom postala predmet sukcesije između država nasljednica SFRJ. Ovo pitanje je dodatno zaleđeno i odlukom Visokog predstavnika u BiH još 2004.godine a ta odluka je još na snazi.

Umjesto da se ovo pitanje riješava političkim dogovorom, što je i suština srpskog konsenzusa  o ovom pitanju iz 2012.godine, neko iz RS je neodgovorno i improvizovano ušao u sudski postupak ne znajući njegov ishod, iako je bilo za pretpostaviti šta će se dogoditi sa ovakvom dosadašnjom praksom sudova i ustavnog suda BiH'', kaže Čavić.

Aktivacija MAP (akcionog plana za članstvo) zavisi isključivo od NATO i ako oni odluče da intenziviraju aktivnosti za pristupanje BiH u NATO to će se i dogoditi, napominje on.

''Onda stvari za nas u Republici Srpskoj stoje loše jer bi to značilo da NATO želi ubrzano da okonča svoje oblikovanje u regionu prije odluke Srbije.Tada nećemo imati izbora i moraćemo se suprotstaviti  takvoj aktivnosti kroz djelovanje u institucijama BiH. Bez našeg učešća takva odluka ne može biti donesena u institucijama BiH'', zaključio je Dragan Čavić.

Izvor: BN/Frontal

Komentari / 51

Ostavite komentar
Name

Jeste obmana,

22.08.2017 11:17

Ali na toj obmani On ce dobiti jos jedne izbore, a onda stvarno LAKU NOC!!!

ODGOVORITE
Name

Mirna

22.08.2017 12:36

Sefe a jel obmana od papaka Mirosljevica Pjane i Talica Sektora ili spasavanje partije od probisvjeta koji su otisli Stevandicu . Papci otisli kod papka.

Name

Re milojko

22.08.2017 12:39

Nemoj nam prodavat Bosnjacke stavove a potpisivat se Milojko.Imas pravo na svoj stav kao Bosnjak i ja ga postujem.Ja nijednog Srbina ni srpsku partiju nisam cuo da se javno zalaze za Republiku Srpsku u NATO.

Name

Dada

22.08.2017 12:53

Nama je LAKU NOC vec odavno, RS ostaje bez stanovnistva, ostaju samo tajkuni i njihove familije, sekta zvana snsd e to radi planski, za kratko vrijeme imace izbore 100% u svoju korist, jer oni sistematski tjeraju iz RS svoje ne istomisljenike.

Name

Student

22.08.2017 14:29

A tužna opozicija ni za obmane nije sposobna... Potpuno pogubljena.

Name

STD

22.08.2017 14:38

Kako bi se moj čukundeda Vasilije obradovao da me vidi sa šajkačom na čelu udarnih Delta forces! Samo mu ne bi bilo jasno što smo krenuli u napad na Rusiju!

Name

@Ne moze

22.08.2017 16:49

@STD ne mozes ti i bez sajkace se pribliziti ni na 100 km Delta Forces.Nisu to specojalne jedinice Koje ratuju sa civilima i iza sebe ostavljaju masovne grobnice.

Name

narod RS

22.08.2017 18:14

Dobar tekst, tačne informacije kao i obično...ali to nevrijedi, tvoje članove i narod zanima šta si uradio, koga si zaposlio i kome si pomogao. Je li SZP doveo stranog kapitalistu da se nekozaposli, zaradi nesto. Narodu je dosta svega....Sta je NDPe i SZPe napravio i uradio za narod i svoje članove osim što je Mirko Šarović svoju suprugu zaposlio...( smiješno ) .. Jel peticija važi i za Miću hahahaha

Name

Radenka

22.08.2017 20:38

Ne nego ko tvoj Krsmanovic zaposljavati zlatne ljiljane po zajednickim organima.Ljubavnice isto,kada njega sklonis onda pricaj..

Name

Cavicu

22.08.2017 11:40

Mi imamo u Republici Srpskoj pravo na referendum o ulasku u NATO bez obzira sta vi odlucili na nivou BiH.Ili hoce te da nas uvucete bez glasa kao u Crnoj Gori.

ODGOVORITE
Name

Kostana

22.08.2017 11:59

Re Cavicu,Dodik je davno dao pristanak po ovom pitanju a referendum je kao i prethodni samo beskoristan paravan kao uostalom i sve vezano za njegovo predsjednikovanje-jedno govori drugo misli trece radi i cetvrto obogatio se na racun tih zavrzlama toliko da nece potrositi ni peto mu koljeno kao sto ni nasa peta koljena poslije njega nece stati na noge.

Name

Mrcevci

22.08.2017 12:14

MI U R.SRPSKOJ VEC ODAVNO NEMAMO NIKAKVA PRAVA I STA AKO KAO I PREDHODNI REFERENDU BUDE STAVLJEN U LADICU I NEOBJAVLJEN U G.SRPSKE ZA KOJI DJAVO SMO IZLAZILI .POJEDINCIMA NIJE JOS UVJEK JASNO DA JE R.SRPSKA PRIVATNO VLASNISTVO MILORADA DODIKA DA SE NAROD NEPITA NI ZA STA OSIM AKO NIJE U INTERESU BAGRE SNSD-a .DOZOVITE SE VISE PAMETI .NAROD TREBA TRAZITI REFERENDUM O SMJENI OVE BAGRE U CJELOSTI SA LAZNOM PREMIJERKOM .SVE NAM JE LAZNO U OVOJ JADNOJ DRZAVI.

Name

n n

22.08.2017 12:19

Čavić je u pravu, bez ozira na referendumanje.

Name

milojko

22.08.2017 12:20

Kakav referendum prvi ja nebi izisao na njegaaa dajte nam posao dosta je vise prazni prica kakav dodik i kstali kriminalci a ako budemo ganjali referendum onda to ide na cjelu BiH jdr nigde entitet kanton ili sta vec nisu odljcivali o tim stvarima

Name

Re "Cavicu" RASPUCHIN

22.08.2017 13:58

Да Бог д'о да ви из режима сваки дан излазили на по три референдума у част вашег "великог баје". Да Бог д'о да приликом сваког тог изласка морали појести по килограм печеног и то залили са гајбом пива. И све тако док се сви не унередите до ушију па вам можда тако дође из "доњих леђа" у главуџе.

Name

Milan

22.08.2017 14:24

@Cavicu po ustavu BH i RS za prijem u saveze (NATO je savez) ne treba nikakav referendum nego samo odluka narodne skupstine i to na nivou BH jer po istim ustavima entiteti nemaju veze sa odbranom i inostranim poslovima jer je to na 'drzavnom' nivou

Name

RE Milan

22.08.2017 14:58

Moj Milane jauko sa grane.

Name

pizoni

22.08.2017 11:58

Mi će mo ući u tu MAP-u

ODGOVORITE
Name

piano

22.08.2017 12:13

Pa i ti Cavicu obmanjujes narod. Kakve veze ima odluka Srbije o NATOu? Mi zivimo i radimo u BiH, porez placamo u BiH, a ne u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Budimo realni

22.08.2017 12:49

Pa ovo je Srbija ??? Sta ???

Name

re Budimo realni

22.08.2017 14:37

Pa mozda jest Srbija u tvojoj glavi, ali zvanicna geografija kaze drugacije.

Name

ponosni HOS-ovac

22.08.2017 12:38

Vec na jednom od proslih komentara sam napisao da Bosnjaci moraju shvatiti da je BiH drzava sa tri naroda i da nije drzava u klasicnom smislu. Ako to neshvate nema BiH. Sa Natom treba pricekati i vidjeti sta ce biti globalni geopoliticki svijet se vec promijenio ono sto je bitno jeste da treba vidjeti sto ce uciniti Njemacka. Njemacka i staro jezgro Europe zele da se rijese Nato i to vec znacajno rade mozda mnogima nije poznato da je Njemaka u svoje oruzane snage inegrisala dijelove ili cijele vojske Ceske,Holandije,Austrije i Rumunjske dakle bez Nato ako tako nastave to vijerovatno ceka i Hrvatsku sto bi mi bilo drago. Dakle Bosnje pamet u glavu nitko nezeli vise Muslimane.

ODGOVORITE
Name

re

22.08.2017 14:10

eto nek si nam ti rekao..idi pa pametuj u svoju lijepu..pa se tamo preseravaj...ko hoce bujrum,,a ko nece eno granice pa sirok ti drum,,,zna se da u sve i jednoj drzavi vecina stanovnistva odlucuje o bitnim stvarima..a vi bi manjina da odlucujete e pa nece moci...Svi vi koji imate te rezervne drzavice i koji nevolite ili nesmatrate bih kao svoju drzavu u kojoj svi imaju mjesta i ista prava,,idite brate kud hocete a nas kojima je dobra ova napacena zemlja pustite da zivimo kako znamo.

Name

re hosovac

22.08.2017 14:42

Idi bre uzmi terapiju vidis da ti nije dobro i u buduce uzimaj je redovno.

Name

ponosni HOS-ovac

22.08.2017 16:19

Upravo o tome govorim sto vi Bosnjaci nikako da shvatite nema vecine ovo nije klasicna drzava i netrebam ja nigdje ici ovo su moje granice i moja zemlja i moj stav ce se slusati inace nema BiH i to je cinjenica a vi samo pametujte Hrvatska nikada nije bila u boljoj poziciji ako budete pravili probleme moglebi Hrvatske snage napraviti red u tzv BiH. A i Srbi bi trebali biti srecni jer imaju kako god oni mislili imaju odlicne politicare koji rade bitnu dugorocnu stvar.

Name

re hosovac

22.08.2017 19:17

o izvini pajdo..ja sam komentarisao misleci dasi ti normalna osoba...jbg zajebo sam se..greske se desavaju..Ali onako da ti docaram o cemu se radi ,nema opcija crtanja...zamisli da sad u srbiji sandzak odredjuje srbiji kako ce se ta ista drzava ophoditi prema bitnim pitanjima...jel jasnije..Ako je tako lose zasto je onda hrvatska usla u nato..sto niste rekli ne...Zamisli te gluposti cijela evropa u nato i cijeli balkan je okruzen nato,,a mi tu sad nesto palamudimo...nemojte srati ovdje..To sto je nekog nato bombardovao jer zasluga tadasnjih lidera u to vrijeme koje je tada glupi narod izabrao kao i recimo sad...Zar nije ta ista njemacka zauzela skoro cijelu evropu ,,alisad su svi zajedno u nato...manite se tih mahnitanja vaseg baje..to su obicne nebuloze

Name

1941

22.08.2017 12:45

Pa, iako, nisam pobornik politike gospodina Čavića, koju je vodio u prvim godinama predsjednikovanja RS nesporno je da je dobro upoznat sa djelovanjem vladajuće strukture koja nas godinama drži na ivici ponora, i sve što danas čovjek iznese je APSOLUTNA istina. Prine nego bilo koga kritikujemo, trebali bi pažljivo proučiti šta je dotični rekao. Činjenica je da gospodin ČAVIĆ govori ARGUMENTOVANO. .

ODGOVORITE
Name

007Bond (100% Бачванин - да се зна!)

22.08.2017 13:18

Потребно је јединство српског народа...ПРИЧАМ ВАМ ПРИЧУ: 1690 се дешава прва велика сеоба Срба...Празне се Косово, Македонија, јужна Србија, Шумадија, и све долази у Банат, Бачку, Барању, Срем, Славонију, Далмацију, Крајину...Србе је у сеобу повео архиепископ Арсеније III Чарнојевић (Црнојевић) - иначе Србин из Црне Горе...А у делове Аустроугарске војне Крајине је Србе лично примио тадашњи ЦАР Аустроугарског царства =Леополд I Хабзбуршки= , који је иначе био рођени деда Марије Терезије...Друга велика сеоба Срба је била 1718 (прочитајте све о њој на интернету, мрзи ме да објашњавам)...Е, онда су придошли Срби били помешани међу Немцима и Мађарима, тако да се тим Србима променио менталитет, јер били су и образовани, јер школовање у АУ царевини је било обавезно...Тако да су се баш пуно разликовали од оних Срба који су остали под Отоманским царством... И онда је дошла 1848, и тад је основано =Српско Војводство= ...Е те године су се Срби и Мађари у АУ посвађали, реаговао је Беч, и све је смирено...И већ 1849 цар у Бечу прихвата и даје аутономију Србима, и добијају назив =Војводство Србија и Тамишки Банат=, а цар у Бечу на своју титулу додаје и ,,цар Срба и српских делова у АУ монархији,,... И то је била претеча данашње Војводине...И тамо негде 70 година касније Војводина постаје део Крајевине Србије и прави се СХС... ПОЕНТА ПРИЧЕ: Сад ви треба да будете паметни као што су били аустроугарски Срби, и да ваша деловање усклађујете са Србијом...Јер ако Србија неће у НАТО- немојте ни ви... Угледајте се на некадашње војвођанске Србе, јер и њима су говорили да никад неће бити Србија, И ПОГРЕШИЛИ СУ...(Једина разилика између војвођанских и вас је та што су војвођански и крајишки Срби били дођоши, а ви сте одувек ту где сте)!... Значи, верујте ми да ћете ускоро постати аутономна покрајина Србије...(Припремајте се ментално на уједињење)...Радите све оно што и Србија ради!

ODGOVORITE
Name

001

22.08.2017 14:01

Ne laprdaj, ustanak ovaj, seoba ona, mitomanija ova mitomanija ona. Kad si bio zadnji put u "kolevci srpstva"? Odakle je mitomanija počela?

Name

007Bond (100% Бачванин - да се зна!)

22.08.2017 14:21

@001... А колевка српства је? ...Молим те, ,,просветли,, ме ти! ...Оооооооооо мудри човече (вероватно Хрвату, јер само ви у вези Срба често користите ту магичну реч =митоманија=)... П.С.Ви 'рвати не знате ни своју историју, а не нашу...Значи, неки дан се један Хрват изненадио кад сам му ракао да су Хрвати у СХС унели само 4 жупаније, и да су од 1097, па до 1918 били под Мађарима...

Name

ЦЗБГ

22.08.2017 14:21

Пријатељу наводиш историјске податке који нису тачни. Као прво Арсеније lll Чарнојевић није био архиепископ већ ПАТРИЈАРХ обновљене Пећке патријаршије, а као друго Друга сеоба Срба била је 1737-1739, а не 1718 као што си навео. И треће, српску Војводину Беч је признавао само до оног момента док се није споразумио са Мађарима 1861. Послије тога српска Војводина је постојала само на папиру. Исправи ме ако гријешим.

Name

re

22.08.2017 14:38

Joj opet ovaj hahaha...

Name

Re 007

22.08.2017 14:54

Bosna je neuništiva...džaba ste vjekovima pokušavali.Nismo mi vojvodina...još malo i prnuli ste u fenjer.

Name

007Bond (100% Бачванин - да се зна!)

22.08.2017 14:56

@ЦЗБГ...Па ел си ти Београђанин, или си Лала (Војвођански Србин)...Значи овако: 1-Арсеније III Црнојевић је био ==архиепископ пећки== и патријарх српски од 1674. до 1690. године (под турском влашћу) и потом црквени поглавар православних Срба у Хабзбуршкој монархији од 1690. до 1706. године. ..2-побркао сам године...Значи 1718 је био почетак аустријске владавине , а друга сеоба је била 1740!!! 3-Они су као били укинути (те 1860), али се Беч увек скривено бојао да ће доћи до уједињења Српског Војводства и Србије...И зато су пратили и прогонили многе важније Србе у том Војводству...И ето, 1918 се и јесу ујединили...Тако да је Војводство заиста само на папиру било срушено... А 1945 комунисти Барању поклањају Хрватској...И тако Војводину данас чине само :Банат, Бачка и Срем...И то је то...

Name

007Bond (100% Бачванин - да се зна!)

22.08.2017 15:16

@Re 007...Мало сутра... БиХ је независна од 1992, а пре тога је била део разних држава (да се тако изразим)...Тако да није ни постојала..., А 1995 је Дејтон потписан и Република Српска је међународно призната и озакоњена...И тренутно је држава у држави, и има своје границе, председника, премијерку, владу, министре, химну, заставу, полицију... И ускоро ће бити покрајина Србије...Јер ускоро се у миру растајете! И да ли си приметио да ви Бошњаци у РС-у не смете ни да писнете, а чуо сам да је тако и на територији од Мостара, па до Ливног...

Name

kiza

22.08.2017 13:46

S obzirom na prevaru oko prethodnog referenduma na novi neće izaci ni 20% ljudi. Smrada treba poslati gfe mu je i mesto.

ODGOVORITE
Name

xxx

22.08.2017 14:02

Svi u NATO mi u blato, mi smo vječno kontra svih...i što bi rekao Bajaga...život je jedan i prođe za čas...

ODGOVORITE
Name

VRS

22.08.2017 14:04

Ti Čaviću najviše larmaš u Republici Srpskoj i držiš predavanja o odnosu oružanih snaga u regionu, a zaboravljaš da po tome famoznom Aneksu-1 Dejtonskog mirovnog sporazuma uopšte nema oružanih snaga BiH, već isključivo postoje Vojska Republike Srpske i Vojska Federacije BiH. Druga je stvar što si ti kao predsjednik SDS-a i Republike Srpske za dobre pare prodao Vojsku Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

007Bond (100% Бачванин - да се зна!)

22.08.2017 14:23

А у Дејтону пише и да Србија сме да се наоружава без ограничења (као Израел), а Хрвати/Хрватска имају ограничење наоружања, а Бошњаци/Ф-БиХ уопште не смеју да се наоружавају.

Name

Tag

22.08.2017 14:22

Srbi se moraju rijesti Dodika. Ili ce biti svedeni na cobane. Vrlo su blizu.

ODGOVORITE
Name

RE Tag

22.08.2017 15:00

Čobanina već imamo, a to je Dodik, a imamo i stado ovaca, a to smo mi obični smrtnici. Jedino se još ne zna ko je vlasnik stada, jer se oko njega otimaju Ameri i Rusi. Kojem će se gazdi stado prikloniti odlučiće opet Ameri i Rusi.

Name

neso bl

22.08.2017 15:16

Sto bi reko nikola kojo u kultnoj sceni:"ooooooo turci"!

Name

Re tag

22.08.2017 15:27

Ne želi niko stado ! Svi žele travu i ono na cemu trava raste .

Name

Julija

22.08.2017 16:47

O državnim pitanjima a to je ulazak države u NATO referendum je državni.

Name

Julija

22.08.2017 16:51

Gdje to srpska omladina ide da radi da nije slučajno u Rusiju.Znaci ljubav Rusima a zapadne pare.

Name

Julija

22.08.2017 16:56

RS je entitet kao i FBIH u sastavu države Bih i to je to.Zna se šta čini državu.

Name

007BOND 100% KONJOVODAC

22.08.2017 17:36

Ja sam Dzems Bond konjovodac i genije sa telecim mozgom.Hahahahaha...

ODGOVORITE
Name

Zeko

22.08.2017 19:42

Ni Bog vise nemoze pomoci ovom narodu ..ima vlast kakvu je zasluzio.A politicarima poruka kako radili tako im se vratilo ..treba u nato savez da ns dokrajce.

ODGOVORITE
Name

100

23.08.2017 06:42

Naj noviji plan EU je da Manji entitet popolove na dva djela autonomije koje će djelit Brčko ditrikt jer nema funkcionalnost a pravi velike troškove . Kanton Sarajevo ima vise dohodaka za PDV nego manji entitet RS

ODGOVORITE
Name

Brzi

23.08.2017 06:53

Pa valjda je on ukinio vojsku RS.Ako nije tacno vi me ispravite.

Name

BOBA

23.08.2017 07:17

POZDRAV ČAVIĆU. NJEMU SIGURNO NE MOŽE NIŠTA PROMAĆI ČOVIJEK IMA ZNANJE.ZNA SIGURNO VIŠE NEGO ŠTO ONI MISLE. BIO JE I PRESJEDNIK U NAJGORA VREMENA ŠTO SE NE SMIJE ZABORAVITI KAD NAS JE BILO PUNO VIŠE. SAD JE LAKO. POLA JE POMRLO. POLA OTIŠLO A OSTALO SE ZNA.

ODGOVORITE