"Rafa, daj Mitra na teren, ili..." Ode on u Malagu!

Navijači Njukasla na društvenim mrežama traže od Rafaela Beniteza da se seti Aleksandra Mitrovića i ubaci ga u tim. Malaga zainteresovana za srpskog napadača.

Fudbal 21.08.2017 | 17:00
"Rafa, daj Mitra na teren, ili..." Ode on u Malagu!
Loš početak Njukasla u povratničkoj sezoni u Premijer ligi. Dve utakmice - dva poraza, a igra još gora od rezultata.

Fudbaleri Njukasla su u duelu protiv Hadersfilda u nedelju (0:1) izgledali kao da su na bromazepanima - spori, tromi, lenji, bez ideje, bez krvi...

Pojedini navijači Njukasla traže od trenera Rafaela Beniteza da malo "promeša karte" i da, pre svega, ubaci u tim Aleksandra Mitrovića. Poznato je da "Mitro", kako ga zovu na Ostrvu, nije Benitezova omiljena opcija.

Mišljenja među navijačima Njukasla su podeljena. Jedni bi da gledaju Mitrovića, drugi ga kude i kritikuju i kažu da nema kvalitet za crno-bele, niti za Premijer ligu.

"On samo ume da zadrži loptu visoko i to je, bukvalno, sve što zna. On timu ne pruža ništa", smatra jedan od Mitrovićevih kritičara.

Jedan od onih koji misle da Mitrović nije rešenje je i bivši fudbaler Njukasla, nestašni dečko engleskog fudbala, Džoi Barton:

"Da li je Mitrović pravi odgovor? Ne, mislim da nije. Njukaslu je definitivno potreban napadač koji može da da između 15 i 20 golova. Možda Čarli Ostin?", kaže Barton.

Ima onih koji smatraju da je Benitez neprevedan prema Mitroviću, jer se njemu ne praštaju loše partije, za razliku od drugih. Takođe, nije im jasno zašto je Džejkob Marfi doveden ako i on ne igra.

Najnovija informacija glede Mitrovića je da je Malaga zainteresovana za 22-godišnjeg Srbina, ali da ga dovede na pozajmicu, dok bi u Njukaslu radije da ga prodaju i dobiju obeštećenje.

Njukasl je do sada odbijao sve ponude klubova koji su želeli da ga dovedu na pozajmicu. Videćemo da li će i Malaga biti odbijena.

Mitrović je došao u Njukasl 2015. godine iz belgijskog Anderlehta za oko 14 miliona evra. U sezoni 2015/16. Mitrović je za Njukasl u Premijer ligi dao 9 golova i imao četiri asistencije (22 nastupa ukupno), dok je u prethodnoj sezoni u Čempionšipu samo 11 puta bio starter i dao je četiri gola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar