PL BiH: Radnik želi pobjedu protiv GOŠK-a!

U 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri bijeljinskog Radnika dočekuju ekipu Goška iz Gabele, novajliju u elitnom takmičenju.

Fudbal 19.08.2017 | 16:15
PL BiH: Radnik želi pobjedu protiv GOŠK-a!
Nakon šokantnog poraza u Zenici od Čelika, rezultatom 3:0, proteklog vikenda, bijeljinski fudbaleri žele da se vrate na pobjednički kolosijek.

Gosti iz Hercegovine u Bijeljinu dolaze nakon velike pobjede, proteklog vikenda, nad aktuelnim osvajačem Kupa BiH, Širokim Brijegom.

Sve to ukazuje da je pred Radnikom teška utakmica, u kojoj ima imperativ pobjede.

“Mi, kao i svaku utakmicu na domaćem terenu, idemo na pobjedu. U zavisnosti od igre protivnika, postavićemo, nadam se i adekvatnu strategiju i pokušaćemo, kroz igru preko brzih igrača, da dođemo do pogotka”, rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Za meč sa Goškom, nakon utakmice pauze, konkurisaće kapiten Radnika i reprezentativac BiH i Dino Beširović, dok je pravo nastupa stekao novi napadač Irfan Hadžić.

Trener Žižović vjeruje da su njegovi igrači izvukli pouke iz poraza od Čelika.

“Svake sedmice se u javnosti mijenja mišljenje što se tiče igračkog kadra. Jedne sedmice smo odlični, druge smo vrlo dobri, treće sedmice smo fantastični. Međutim, ove sedmice smo 'manekeni'. Apsolutno prihvatam pravo svih ljudi koji tako razmišljaju, ali mislim da se svakom može desiti loš dan. Uočene nedostatke iz prethodne utakmice pokušali smo otkloniti tokom sedmice, a koliko smo uspjeli u tome, odgovor će nam dati naredna utakmica”, dodao je Žižović.

Utakmica između Radnika i GOŠK-a igra se u nedjelju od 17 časova na Gradskom stadionu. Radnik trenutno zauzima četvrto mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

PREMIJER LIGA BiH

PAROVI PETOG KOLA

Subota

Krupa - Čelik (17.00)

Sarajevo - Željezničar (20.00)

Nedjelja

Radnik – GOŠK (17.00)

Od 20.00

Borac - Vitez

Široki Brijeg - Mladost

Sloboda - Zrinjski

TABELA: Mladost 10, Željezničar 9, Zrinjski 9, Radnik 7, Široki Brijeg 6, Borac 6, GOŠK 6, Sloboda 4, Sarajevo 4, Krupa 3, Čelik 3, Vitez 1

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar