Sve je na Kimu: SAD za dijalog

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je da su SAD otvorene za razgovore o razoružanju Sjeverne Koreje

Svijet 15.08.2017 | 18:08
Sve je na Kimu: SAD za dijalog
On je, nakon što je sjevernokorejski lider Kim Džong Un odložio prijetnju da ispali raketu ka američkoj teritoriji Guam, kazao da je Vašingtom spreman za razgovore, prenosi AFP.

Tilerson je sjevernokorejskom lideru ostavio da odluči kada će razgovori početi. Upitan o odluci Kim Džong Una da odustane od namjere da ispali rakete, Tilerson je kazao da nema odgovor na tu njegovu odluku.

"I dalje smo zainteresovani za načine da dođemo do dijaloga, ali to je na njemu", rekao je Tilerson.

(Agencije)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

boro

15.08.2017 16:14

Kakav dijalog hahaaaaa , prpa bato , Kina zaprijetila amerima da će ih napasti , ako prvi počnu .

ODGOVORITE
Name

re Boro

15.08.2017 16:46

Sto si zelen,komentar ti je na nivou djecijeg vrtica.

Name

RE BORO

15.08.2017 17:21

Druže ti si zelen. Komantar od Bore je dobro napisan. Tačno se SAD uka..o, od kada je Kina rekla da SAD ne smije prvi napasti Koreju. To je tačno.

Name

Odg.

15.08.2017 18:28

Idealno mjesto za rat.Ne samo sa Kinom,S.Koreja se granici i sa Rusijom,u blizini Vladivostoka. J. Koreja i Japan ce biti kolateralna steta.

Name

@

15.08.2017 18:48

Nije se niko ukak*o, primjer S. koreje pokazuje kako mala država, godinama pod sankcijama može odolijevati najmočnijoj sili na planeti. S. Koreja je naoružana do zuba, osim toga tu je i njen geo-strateški položaj, u slučaju rata cio svijet bi osjetio ekonomski poremećaj, J. koreja i Japan najviše i ko zna koliko svetskih investitora u gigantima kao što su Samsung . Da je S. koreja na nekom drugom nepovoljnijem mjestu ona bi do sada prošla kao Libija ili Irak. Da je kojim slučajem 1990-tih postojao balans u naoružanju u bivšim ex yu republikama rata ne bi ni bilo, najdrastičniji primjer je BiH.

Name

Rodio se mis

16.08.2017 12:03

Ovdje ce biti tresla se gora rodio se mis.Amerikanci salju pomirljive poruke,ne samo Rex,vec i Matis,ministar vojni.A S.Korejanci znaju da grozno prete,a na kraju redovno corak.Gdje bi moglo biti velikih problema je Iran.Ako izadu iz ugovora(kao sto su jucer zapretili) i nastave sa atomskim programom.I bez toga se prica da ga SAD namjerava napasti,pod pritiskom Izraela.Prosirili su svoj uticaj i u Iraku,i u Siriji,do samog Izraela.Nemaju atomsko oruzje,ali su sa ostalim odlicno naoruzani.Kim ima atomsko oruzje,a ostalo slabo.Ni dobar PVO,ni dobre protiv-brodske rakete,a najbolji avioni su mu mig-29,ko zna u kakvom stanju.

Name

Dragutin

15.08.2017 17:29

To je ta moćna amerika,posle pretnji i busanja,podvili rep...Tako treba Kime sa njima oštro i udarnički do kraja,pa da vidiš kako jenki cvili i beži,kad oseti da je čvrsto?E,da je general Ratko Mladić imao S300 i da je samo malo Srbija graničila sa Rusijom,bar kolko je dužina žileta,oslobodili bi mi Srbi celu SFRJ od ovih rasturača...Bravo Kime najbolji si,mogu samo da ti PUŠE,oni što te ne vole...Severna Koreja,peva Kim Džong Un:Ne može nam niko ništa,jači smo od SAD,mogu samo da nas mrze neki tamo iz EU i SDA bošnjaci sa Balkana...Živela Severna Koreja i Kim Džong Un,amerika je na kolenima,gotovo je,gotovo je...Šta znači imati rakete dugog dometa,ej bre a mi Srbi glupi pa pravili FIĆU,umesto da pravimo ...?Eeee je..ga kasno Marko na Kosovo stiže???

ODGOVORITE
Name

Dragutineeee !

16.08.2017 13:12

Saddam Husein , Bin Laden... su radili šta Amerikanci hoće , žele ..::pa tako ovaj otpali poklopac kim jim joung . Sto on vise zvečka i prijeti to vise oružja će trebati Japanu i J Koreji . A sad razmisli od koga će kupiti ako imaš mozga ? Zavadi pa vladaj ! Ali ti Dragutine si glup da možeš da stvarno skontas zašto i kako se šta negdje dešava . Ti vodiš sve kroz nišan ali ljudi vise vole pare jer to je jedina valuta koja stvarno ima moć a n metak, raketa ...

Name

Dzoni

15.08.2017 18:45

Ispalit ce šipak .To bi značilo čisto samoubistvo za Koreju.Mislite da bi Amer gledao i šutio.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

15.08.2017 19:09

Kako ne shvataš,SAD su najobičnije kukavice,da su stvarno jaki dosad bi ispalili raketu,al boje se za svoje,jer bi dobili povratnu raketu,a to nikako ne žele,zato i ne smeju! Napadaju samo male i nezaštićene zemlje,Severna Koreja je za njih mnogo krupan zalogaj! SAD su sa ovim pokazale ko su i šta su,podvili su rep,naočigled celog sveta!!!

Name

ALBATROS

15.08.2017 18:48

A STA AKO SAD NAPADNE SJEVERNU KOREJU. NAPADOSTE PAMETAN KOMENTAR NEPAMETNO. SJEVERNA KOREJA SE POVUKLA OD ISPALJIVANJA PO NAGOVORU KINE.

ODGOVORITE