Video: Ronaldu prijeti 12 mečeva suspenzije!

Najbolji fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo mogao bi da bude suspendovan 12 utakmica zbog guranja sudije! A sad malo na „hlađenje“: CR7 bez fudbala od četiri do 12 utakmica! Najbolji igrač sveta sigurno propušta start Primere.

Fudbal 14.08.2017 | 14:45
Video: Ronaldu prijeti 12 mečeva suspenzije!
Ronaldo je u prvom meču Superkupa Španije zaradio crveni karton u 82. minutu, nakon čega je iznerviran odlukom gurnuo sudiju Rikarda de Bungosa Bengoečeu.

Portugalac je ušao sa klupe, postigao prelep gol za 2:1, pa dobio žuti karton zbog skidanja dresa, da bi mu arbitar u sledećem napadu pokazao još jedan.

Kristijano je bio u duelu sa Samjuelom Umtitijem, pao je posle remplovanja i tražio najstrožu kaznu, ali je dobio drugu javnu opomenu, posle čega je odgurnuo sudiju.

Real Madrid bez najboljeg igrača. U sredu veče sigurno. A kako stvari stoje i u uvodna četiri kola Primere.

Kristijano Ronaldo će zbog isključenja na Nou Kampu propustiti revanš Superkupa Španije u koji njegov tim ulazi s velikih 3:1, ali je u opasnosti da bude drastično kažnjen zbog ponašanja posled crvenog kartona.

Jedna utakmica suspenzije je garantovana samim činom crvenog kartona. A prema propozicijama Fudbalskog saveza Španije to što je odgurnuo glavnog sudiju Rikarda Burgosa Bongoečea mogao bi na hlađenje od četiri do čak 12 utakmica.

„Kad sam mu pokazao crveni karton, igrač me je u znak protesta blago odgurnuo“, napisao je arbitar meča u kome je sastav Zinedina Zidana slavio 3:1 i tako sebe približio prvom trofeju u sezoni, uoči revanša zakazanog za sredu od 23.00

Tako kažu propozicije, ali... Iz Reala su već najavili da će se žaliti (iako kazna nije ni doneta, još), kapiten Serhio Ramos je novinarima rekao da CR7 „nije simulirao faul“ posle kontakta sa Samuelom Umtitijem, zbog kojeg je kažnjen drugim žutim kartonom.

Podsetimo, prvi je dobio zato što je provocirao navijače Barselone skidanjem i pokazivanjem dresa (na identičan način kao Lionel Mesi u aprilskom El Klasiku). Zaprećena kazna za „guranje sudije“ je, podsećamo, od četiri do 12 susreta zabrane igranja, ali kako je to Real, svi su uvereni da će sankcija biti najblaža moguća.

U tom slučaju Portugalac bi propustio mečeve u Primeri, protiv Deportiva, Valensije, Levantea i Sosijedada.



Po članu 96 kazna za "blaže nasilje nad sudijom", kako je Bengoečea i kvalifikovao ovaj incident u zapisniku, jeste neigranje između četiri i čak 12 utakmica. Ukoliko komisija ne bude blagonaklona prema Ronaldu, mogao bi da propusti veći deo prve polusezone.

Kazna se odnosi na sva takmičenja u Španiji.

Ekipa Zinedina Zidana trijumfovala je na 'Kamp Nou' sa velikih 3:1 i ima kapitalnu prednost pred revanš u sredu na svom stadionu.



Da li će Real Madrid igrati duže vreme bez svoje prve violine?

Kristijano Ronaldo je i u meču protiv Barselone, u Superkupu Španije, potvrdio klasu, ali bi zbog nesportskog poteza, kada je odgurnuo sudiju Rikarda de Burgosa Bungoečeu koji mu je pokazao crveni karton, mogao da bude kažnjen čak 12 utakmica!

Ronaldo nije bio starter u meču na Nou Kampu, ali ga je Zinedin Zidan ubacio u igru u 50. minutu. Pola sata kasnije, Ronaldo je postigao sjajan gol i doveo Real u vođstvo 2:1. Međutim, odmah je dobio i žuti karton zbog skidanja dresa, a koji minut kasnije i drugi žuti, jer je sudija procenio da je Ronaldo odglumio prekšraj za penal.

Portugalac se prilično iznervirao, delovalo je kao da jeste bilo kontakta za najstrožu kaznu, a u tom besu odgurnuo je sudiju, koji je u zapisniku napisao da ge je "igrač neznatno odgurno".

Ronaldo je sada predmet disicplinske istrage, a suočava se sa suspenzijom od 4 do 12 utakmica neigranja.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar