Deža vi i nastavak španske sapunice...!

Barsa opet nudi fudbalera i novac za Hangu! Košarkaško-fudbalski transfer, drugi pokušaj!

Košarka 14.08.2017 | 17:30
Deža vi i nastavak španske sapunice...!
Tek nešto više od godinu dana prošlo je od zvaničnog pokušaja Barselonine uprave da realizuje transfer koji bi probio sve dosadašnje okvire - da za prvu iglu Baskonije Adama Hangu iskešira novac i u celu priču ubaci i fudbalera iz omladinskog pogona.

Ovog leta Barselona je opet pokazala veliko interesovanje za mađarskog reprezentativca, ali posle svih neuspelih pokušaja, pregovori dve strane došli su u deža vi situaciju - Barsa ponovo nudi novac i fudbalera. Baskoniji bi išlo 300.000 evra, što je visina obeštećenja od kojeg gigant iz Blaugrane ne želi da odstupi, dok tim iz Vitorije traži 2.000.000 evra. Fudbaler uključen u transfer bio bi namenjen Alavesu. Da bi neupućenim čitaocima bilo lakše da razumeju celu priču, vlasnik Baskonije je ujedno i prvi čovek fudbalskog kluba gde igra Aleksandar Katai. U pitanju je Đosean Kereheta, nekada košarkaš Baskonije, a sada uspešan biznismen.

Zbog Hange, Baskonije i Barselone podiglo se mnogo prašine ovog leta. Mađarski šuter je nedavno produžio ugovor sa Baskonijom, a onda je tužio klub zbog 200.000 evra duga, da bi i taj problem uskoro bio rešen. I pored toga Hanga insistira na odlasku u Barselonu, dok u Baskoniji optužuju rivala iz Katalonije da je „pomutio glavu“ njihovom najboljem igraču.

Ipak, poznavaoci košarkaških prilika na Pirinejima tvrde da će se sve završiti tako što će Hanga parafirati trogodišnji ugovor sa Barsom i da će u istom stajati i NBA klauzula, kojom bi Hanga bio slobodan da ode u San Antonio Sparse već narednog leta. 

Ipak, uvereni smo da će se ovde još mnogo toga desiti pre nego što bilo šta bude rešeno. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar