Superkup: Lacio - Juventus... Navika je čudo!

Juventus je prikazao promenljive partije na Međunarodnom kupu šampiona, dok je Lacio ostvario sjajne rezultate u pripremnim utakmicama.

Fudbal 13.08.2017 | 16:15
Superkup: Lacio - Juventus... Navika je čudo!
Osvajač italijanske "duple krune" sastaje se u Superkupu sa starom "mušterijom", ekipom koju je pre samo tri meseca savladao sa 2:0 u finalu kupa odigranom na istom ovom terenu - rimskom Olimpiku.

Iza Juventusa je neobično leto... Ekipu su potresla dva, ne baš sasvim očekivana odlaska i to upravo igrača koji su Staroj dami golovima doneli prethodni trijumf nad Laciom - Dani Alves je prešao u Pari Sen Žermen, a Leonardo Bonuči u Milan. Neće se Bjankoneri srušiti zbog ova dva transfera, napuštala su ih i veća imena, pa su ostajali na nogama. Međutim, oni su pokazatelj da i u savršeno usklađenom orkestru ponekad mogu da se jave disonantni tonovi i zato ga valja povremeno dodatno štimovati.

U Torino su ovog leta stigli Daglas Kosta, Rodrigo Bentankur, Matija de Šiljo, Vojčeh Ščensni i Federiko Bernardeski, ali mediji na Apeninima spekulišu sa još nekim fudbalerima koji bi do kraja prelaznog roka mogla da pojačaju šampiona. Nije tajna da bi trener crno-belih Masimilijano Alegri želeo da u svom timu vidi srpskog reprezentativca iz redova Lacija Sergeja Milinkovića Savića i njegovog saigrača Keitu Baldea, međutim, Rimljani trenutno ne žele da ih prodaju. Nebeskoplave napustio je Lukas Bilja (prešao u Milan), dok su ih pojačali Lukas Leiva, Adam Marušić i Felipe Kajsedo.

Alegrijevi momci prikazali su promenljive partije na Međunarodnom kupu šampiona, dok je ekipa Simonea Inzagija ostvarila sjajne rezultate u pripremnim utakmicama, mada su njeni rivali bili mnogo slabiji. U reprizi Superkupa od pre dve godine, kada je Juve takođe pobedio rezultatom 2:0, očekujemo slično.

Projektovani sastavi:

JUVENTUS (4-2-3-1): Bufon - Lihtštajner, Barzalji, Kjelini, Sandro - Kedira, Pjanić - Daglas Kosta, Dibala, Mandžukić - Iguain

LACIO (3-5-2): Strakoša - Valas, De Fraj, Radu - Basta, Parolo, Leiva, Milinković Savić, Lulić - Imobile, Keita

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar