Milojevićeva strašna Zvezda - sedam zaredom i 18:0!

Od dolaska trenera Vladana Milojevića, odnosno od starta nove takmičarske godine, Crvena zvezda igra sjajan fudbal.

Fudbal 11.08.2017 | 13:45
Milojevićeva strašna Zvezda - sedam zaredom i 18:0!
Vicešampion Srbije započeo je sezonu na izvanredan način, kako u Srbiji tako i u Ligi Evrope, a crveno-beli su posebno impresivni bili u poslednjih sedam mečeva – ne primivši niti jedan gol!

Najpre je u revanšu drugog kola kvalifikacija za najmasovnije evropsko takmičenje savladan kazahstanski Irtiš na Marakani (2:0), usledila je sigurno otvaranje nove sezone Superlige Srbije protiv niškog Radničkog (3:0) takođe u Beogradu, da bi onda došla odlična predstava protiv praške Sparte (2:0) na narednom stepeniku u Ligi Evrope. 

Nastavilo se istovetnim trijumfom na Banjici protiv Rada, pa je minimalnim rezultatom 'dokusurena' Sparta u Češkoj, Čukarički je savladan veoma ubedljivo (3:0), a Radnik u Surdulici još ubedljivije (5:0). 

Računajući i sam početak sezone, najtrofejniji srpski klub vezao je ukupno deset mečeva bez neuspeha, uz samo dva remija. Takođe, mreža crveno-belih miruje od kada je na revanšu sa Irtišom na gol crtu stao reprezentativac Kanade Milan Borjan, dok je Ričmond Boaći prvi strelac Lige Evrope sa sedam pogodaka na šest susreta.

Ono što je posebno impresivno jeste da je Milojevićev tim u poslednjih sedam duela čak 18 puta pogađao mrežu protivnika, dok je svoju svaki put sačuvao, a poslednji poraz doživeo je još u finalu Kupa Srbije 27. maja (1:0), kada je na klupi sedeo Boško Đurovski.

Naredni ispit biće i najteži za Crvenu zvezdu, pošto je u četvrtak čeka prvi susret četvrtog, poslednjeg kola kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu – u Krasnodaru protiv istoimene ekipe.

Vicešampion Srbije prvi je posle četiri runde Superlige sa 12 bodova, isto koliko ima i Vojvodina, ali i gol razlikom 13:0.

Svi Zvezdaši i te kako mogu da budu zadovoljni, radujući se nastavku sezone, ali niko od njih sigurno nije srećniji od trenera Milojevića – čiji se pečat u igri vidi još od prvog dana, a realno je očekivati da on vremenom bude sve upečatljiviji...

Zvezdin niz:

Crvena zvezda – Florijana 3:0
Florijana – Crvena zvezda 3:3
Irtiš – Crvena zvezda 1:1
Crvena zvezda – Irtiš 2:0
Crvena zvezda – Radnički 3:0
Crvena zvezda – Sparta 2:0
Rad – Crvena zvezda 0:2
Sparta – Crvena zvezda 0:1
Crvena zvezda – Čukarički 3:0
Radnik – Crvena zvezda 0:5

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar