Nevrijeme u Austriji: Znatna šteta

Jako nevreme, koje je sinoć zahvatilo veliki deo Austrije, napravilo je znatnu štetu i izazvalo probleme u železničkom i automobilskom saobraćaju.

Svijet 11.08.2017 | 09:53
Nevrijeme u Austriji: Znatna šteta
U jednom kampu u mestu Melbrik, prema navodima policije, jak vetar sa kišom oborio je više kamp-prikolica, a tri osobe, među kojima je jedno dete, povređene su kada je palo polomljeno granje.

Policija je, zbog opasnosti po kampere, morala da evakuiše čitav kamp, u kojem je boravilo 50 osoba.

U pokrajini Koruška oštećeno je više kuća i automobila od drveća koje je iščupao jak vetar.

Snažna oluja sa jakim padavinama zahvatila je i pokrajine Donja Austrija – Štajerska, Salcburg, Tirol i Burgenland, kao i Beč.

U Štajerskoj je u mestu Hintervald in Klajnsekl vetar iščupao drveća na deset hektara šume.

U Donjoj Austriji vatrogasci su imali tokom cele noći pune ruke posla, jer su drveća padala na puteve, dalekovode, kuće.

Više podruma je bilo poplavljeno.

Vetar je "protutnjao" na teritoriji opštine Baden brzinom od 100 kilometara na čas, a obilne padavine poplavile su brojne saobraćajnice.

U Burgenlandu zbog posledica oluje više puteva je bilo blokirano, a među njima i auto-put Ostautoban (A4), koji vodi ka Mađarskoj, koji je satima bio zatvoren zbog drveća koje je palo na automobile.

Vozilima za čišćenje snega nadležne vlasti sklanjali su polomljene grane i drveća sa kolovoznih traka sve do ranih jutarnjih sati.

Usled nevremena došlo je i do prekida u železničkom saobraćaju, a pogođena je pruga u Burgenlandu i Donjoj Austriji, te tako, između Vulkaprodersdorfa i Ajzenštata, vozovi privremeno nisu mogli da saobraćaju.

Isto tako železnički saobraćaj bio je u prekidu i između Bruk an der Lajta i Nikelsdorfa, graničnog mesta sa Mađarskom.

I u Tirolu i Salcburgu nevreme je dovelo do problema u saobraćaju, pa su pojedine saobraćajnice bile zatvorene zbog odrona.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar