B. Vrućica nije dobila zemljište

Zemljište od 250 000 kvadrata za sada ipak neće pripasti Banji Vrućica. Drugostepena komisija Geodetske uprave predmet je nakon žalbe opštine Teslić i Pravobranilaštva vratila na početak.

Republika Srpska 10.08.2017 | 20:40
B. Vrućica nije dobila zemljište
Drugostepena komisija Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove poništila je prvostepeno riješenje kojim je privatnom zdravstveno turističkom kompleksu Banja Vrućica u Tesliću dodijeljeno 250.000 kvadrata zemljišta procijenjene višemilionske vrijednosti. Predmet je vraćen na ponovni postupak i odlučivanje.

"Dakle, imajući u vidu sve gore navedeno, ova Uprava cijeni da su žalbe žalitelja osnovane, zbog čega je pobijano riješenje valjalo poništiti i predmet vratiti prvostepenom organu na ponovni postupak i odlučivanje", piše u drugostepenom riješenju.

U opštini Teslić su i očekivali ovakav razvoj situacije jer su se žalili preko Pravobranilaštva. U opštini tvrde da zemljište koje je prvobitno dodijeljeno Banji Vrućici nije ni bilo predmet privatizacije.

Pravobranilaštvo Srpske je u žalbi na prvostepenu odluku itaklo da nije jasno po kom osnovu je privatnom komplesku Banja Vrućica priznato pravo svojine na parcelama koje nisu bile predmet privatizacije.

U Banji Vrućici ranije su za BN istakli da oni godinama održavaju predmetno zemljište. Banjalučko Okružno tužilaštvo primilo je krivičnu prijavu protiv više lica zbog slučaja dodijeljivanja državne zemlje Banji Vrućica.

(BN televiziji)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Teslic

10.08.2017 19:23

Hoce li taj Bogdanic vise u zatvor, ima li ista da je on uradio po zakonu?

ODGOVORITE
Name

domengini

11.08.2017 04:18

Ima..napravio je raj na zemlji.Svaka mu cast.Nemozes naci slobodno mjesto,mjesecima prije moras rezervisati.Najlakse je zvalati kao ti.

Name

Re domengini

13.08.2017 06:50

Na cemu cast?Na obrazu ili tudjim parama?Nemas ti pojma.

Name

...

10.08.2017 20:47

Ne mozes vjerovat sta sve pokusavaju

ODGOVORITE
Name

Banja Vrucica

10.08.2017 21:55

Godinama odrzavali zemljiste! I za to dobijate milione! Jesu ovi ludi ?

ODGOVORITE