Nema zezanja sa Irancima!

Izbačeni iz reprezentacije Irana jer su igrali protiv Makabija?! Tandem Panioniosa Masud i Ehsan Hajsafi surovo kažnjeni

Fudbal 10.08.2017 | 19:45
Nema zezanja sa Irancima!
Iranski fudbaleri Šođei Masud i Ehsan Hajsafi izbačeni su iz reprezentacije zato što su igrali protiv Makabija iz Tel Aviva u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, prenosi grčki portal Sport24. Njihov „greh“ je to što su nastupili za svoj tim, grčki Panionios, jer Iran ne priznaje državu Izrael. Zbog toga je stav iranskih organa da nijedan sportista iz te zemlje ne bi trebalo da igra protiv nekog izraelskog tima.

Pomenuti iranski tandem nije nastupio u prvom meču u Izraelu, ali je bio na terenu u revanšu u Atini prošle nedelje.

Ministar sporta u iranskoj vladi Mohamed Reza Davarzani rekao je da Masud i Hajsafi više ne mogu da nose dres nacionalnog tima.

“Oni su prešli preko crvene linije naše države. Tačno je da imaju ugovore sa klubovima i da su plaćeni da igraju. Ali da nastupe protiv predstavnika tog režima... To je neprihvatljivo za iranski narod“, rekao je Davarzani za iransku državnu televizuju.

Inače, Šođei je u Panionios došao u leto 2016. godine, a Hajsafi je pre mesec i po dana zadužio opremu atinskog kluba. Prvi je za reprezentaciju odigrao 70, a drugi 84 utakmice.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar