Semberske supe opet na tržištu

Uz staru recepturu i novi dizajn, Semberske supe nakon 6 godina ponovo na policama "Binga".

Bosna i Hercegovina 09.08.2017 | 14:00
Semberske supe opet na tržištu
Proizvodni pogon Fabrike za preradu sušenog povrća i začina „Semberka“ u 2017. godini radi punim kapacitetom.

U fabrici se trenutno proizvodi i pakuje Semberski dodatak jelima od 500g , kilogram i pet kilograma, Bio začin od 150g , a od 15. aprila počela je prerada i sušenje krompira, srijemoša, mrkve i paštrnjaka i trajaće sve do kraja godine gdje se dnevno prerađuje 50 tona svježeg povrća i angažovano je i do 130 ljudi.

Krajem jula počela je proizvodnja Semberskih supa, a od 1. augusta i pakovanje Semberskog dodatka jelima s povrćem u "pouch" kesicama po 250g. Ova vrsta kesice ima funkciju očuvanja aroma i dolazi uz praktični zip koji će pomoći da se u zatvorenoj kesici sve arome začina sačuvaju što duže.



Nakon što su 2011. godine posljednji put na tržištu bile prisutne supe sa 5 ukusa: kokošija, povrtna, goveđa, krem supa od gljiva i tarhana s paradajzom, sada su po staroj recepturi proizvedene u 3 ukusa: kokošija, goveđa i povrtna.

Semberske supe imaju dugu tradiciju proizvodnje, tačnije od 1979.godine, te su u fabrici zadržali tu prepoznatljivu tradicionalnu recepturu, sa dodatkom domaćih sastojaka koji daju poseban ukus supama, što ujedno i izdvaja ove supe od drugih na tržištu.

U narednom periodu pod istim brendom planiraju se još dvije vrste, sa tjesteninom u obliku slova i tarhana.

Svim supama zajednička je zlatno-žuta boja karakteristična i za Semberski dodatak jelima, te neodoljiva aroma prave domaće supe.



U proteklom periodu kompanija Bingo investirala je velika sredstva u obnovu pogona.

Najvažnije je to što je na tržište vraćen dobro poznati brend.

U začinima i proizvodima brenda „Semberka“ sadržano je sušeno povrće iz vlastite proizvodnje što ga samim tim čini kvalitetnijim od drugih proizvoda, jer u proizvodnji u tom slučaju imaju kontrolu nad sirovinom, tokom cijelog procesa, od sadnje, sušenja, do usitnjavanja i miješanja po recepturama.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bijeljina

09.08.2017 13:13

Svaka čast i nek je sa srećom!

ODGOVORITE
Name

re

09.08.2017 14:32

Ovaj bingo pravi pokretac privateer

Name

Supoljubac

09.08.2017 14:37

Nije loše. Nadam se da će Bingo povlačiti pametnije poteze u odnosu na Konzum i opstati kao vodeći mega supermarket u BiH. Za sada idu odlično, naročito mi se dopada što pomaže lokalnu poljoprivredu i ljudima garantuje plasman proizvoda. Sa srećom...

ODGOVORITE
Name

Sarsjlija .

09.08.2017 18:06

Masala drago mi je zbog radnika neka rade i zarade fala Bogu .

ODGOVORITE
Name

AR

10.08.2017 08:26

DA bude sa srecom I da rade punim kapacitetom da se ljudi zaposle I ostvarruju uspjehe na trzistu.Da Janja I okolna sela mogu da plasiraju svoje proizvode SRETNO