Vatrogasci sami podmetali požare

Italijanska policija je uhapsila 15 dobrovoljnih vatrogasaca u južnoj Siciliji pod nevjerovatnim optužbama da su podmetali požare da bi ih gasili, a potom bili plaćeni za to, javlja BBC.

Svijet 07.08.2017 | 16:32
Vatrogasci sami podmetali požare
U navodnoj prevari, vatrogasci su zvali hitne službe ili su to tražili od prijatelja i rođaka, a komandant je, u vrijeme kada nije u smjeni, podmetao požare.

Policija na Siciliji je sprovela istragu u gradu Raguza na jugoistoku zemlje, u okviru koje je ispitala 15 osoba osumnjičenih da su planirali da podmetnu požare kako bi dobili 10 evra na sat tokom njihovog gašenja, preneo je Rojters.

Tim vatrogasaca u Ragusi je došao pod sumnju jer su bili aktivni mnogo više nego ostali. Talas velikih vrućina u Italiji pogoduje širenju opasnih šumskih požara. Kako javljaju italijanski mediji, optuženi su priznali prevaru.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

07.08.2017 15:17

Naši vatrogasci nisu podnmetali požare. Nisu dodatno plaćeni za gašenje požara. ...

ODGOVORITE
Name

labud

07.08.2017 15:53

Isto tako rade naši političari. Pred svake izbore podmetnu požare, a tri najveća u MO-SA-BL, a kasnije ih pune 4 godine gase uz to uzimajući ogromne dnevnice, plate, nadoknade itd. Samo što se kod nas radi o nacionalnim požarima.

Name

PD MILAN

07.08.2017 16:00

MILE MEĐAD JE TO RADIO U PRIJEDORU ,,,,

ODGOVORITE