Bog voli Zvezdu!

"S neba mi je stigla pomoć za prethodnih sedam golova u Ligi Evrope, uzdam se u Njega i u nastavku sezone", poručio sjajni golgeter crveno-belih.

Fudbal 06.08.2017 | 11:00
Bog voli Zvezdu!
Sparta je arhivirana, Zvezda nastavlja svoje evropsko putešestvije, a Ričmond Boaći da rešeta! Tamnoputi napadač iz Gane iz meča u meč potvrđuje da se radi o klasnom golgeteru kakvog danas nije lako dovesti u srpski fudbal. Sa dva gola u dvomeču sa Česima Boaći je podigao lestvicu na sedam komada ovog leta u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Bivšeg igrača Juventusa to dovodi na deobu prvog mesta liste strelaca u dosadašnjem toku ovog takmičenja, zajedno sa Maksimom Maksimovim iz litvanskog Trakaija.  

Ali kod Boaćija nema euforije. Ganac se ponaša baš onako kako Vladan Milojević zahteva i smireno komentariše protekle dane. U kraćem razgovioru za Alo on kaže da ne postoji nikakva tajna njegovih realizatorskih sposobnosti.

Stvar je, štaviše, vrlo jednostavna...

"Meni je odavno jasno ko mi šalje tu sposobnost, ko me postavlja u gol šanse... Bog je za sve zaslužan. Bez njega sam niko i ništa, on mi daje snagu za sve što radim u životu, pa je tako i u fudbalu. S neba mi je stigla pomoć za prethodnih sedam golova u Ligi Evrope, uzdam se u Njega i u nastavku sezone, jer mislim da je Bog na Zvezdinoj strani. Tu njegovu naklonost zaslužili smo radom, borbenošću i hrabrošću koje pokazujemo protiv mnogo skupljih ekipa nego što je naša".   

Dve pobede protiv finansijski mnogo moćnije Sparte ni najveći optimisti nisu očekivali...

"Zaista mislim da je novac nebitan, da nema odlučujuću ulogu u ovoj našoj igri koja s ezove fudbal. Znali smo da možemo da ih srušimo, baš kao što verujemo da možemo da igramo protiv bilo kog rivala". 

Krasnodar je sledeći?

"Ne menja to mnogo naše ambicije. Jedva čekamo nastavak kvalifikacija". 

Boaći je svestan da su ga navijači zavoleli i kaže da zna kako se takvih privilegija dolazi.

"Ne volim da radim ništa polovično. Uvek svakom poslu pristupam maksimalno korektno. Hoću da budem dominantan. Ali bez saigrača ne bih uspeo. Volim svoje kolege iz tima. A navijačima hvala što me cene. Bili su divni u četvrtak u Pragu, tako da i njima pripadaju zasluge za novu pobedu. I njih volim, oseća se ta energija među nama. Čak i da me izdaju, da mi okrenu leđa, pstaće u mom srcu". 

Krasnodar je poslednja prepreka do sna - grupne faze Lige Evrope. 

"Zvezda je veliki klub, bogate istorije, bivši prvak Evrope... Znam da dugo nije ostvarila zapažen rezultat na internacionalnoj sceni. Sve je moguće s ovom sjajnom generacijom, verujem u nove uspehe", zaključio je Boaći. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar