Iliev o žrijebu: Nisam ovo htio, ali vjerujem!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da nije želeo Videoton u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali ističe da je optimista.  "Prethodni dvomeč daje veru da smo mi ekipa koja bi trebalo da prođe", poruka je sportskog direktora crno-belih posle žreba.

Fudbal 04.08.2017 | 18:30
Iliev o žrijebu: Nisam ovo htio, ali vjerujem!
Brže nego što je iko mogao i da pretpostavi, putevi Partizana i Marka Nikolića ponovo su se ukrstili.

Šampion Srbije i trener pod kojim je prošle sezone osvojio "duplu krunu" srešće se već sredinom avgusta, u baražu za Ligu Evrope, Partizan - Videoton!

Crno-beli će protiv mađarskog predstavnika igrati za evropsku jesen, a sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da nije želeo tim iz Sekešfehervara za protivnika u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ipak, on veruje da crno-beli mogu do grupne faze tog takmičenja.

"Ako nešto nisam želeo, onda je to da izvučemo Videoton iz razumljivih razloga. Marko Nikolić bio je do juče naš trener, dobro poznaje ekipu, još dvojica naših bivših igrača su tamo, Danko Lazović i Marko Šćepović... Iz ove grupe timova koji su bili na žrebu, sigurno da većina navijača nije želela dvomeč sa Videotonom", rekao je Iliev.

Prva utakmica biće odigrana 17. avgusta, a revanš 24. avgusta.

Iliev je rekao da Partizan sigurno neće potceniti Videoton.

"Znamo kvalitete trenera koji su vanserijski, znamo kvalitet dvojice naših igrača koji su tamo. To je klub s najvećim budžetom u Mađarskoj i uvek su najveći favoriti za osvajanje titula... Međutim, dvomeč sa Olimpijakosom nam daje za pravo da verujemo da smo mi ta ekipa koja bi trebalo da prođe ovaj dvomeč", rekao je Iliev, ali je i upozorio da ekipa mora biti obazriva.

"Imamo dovoljno vremena da se ekipa uigra, a ja sam, kao i uvek, optimista. Takav sam bio protiv Olimpijakosa, zašto sada ne bih bio", dodao je.

Sportski direktor je rekao da crno-beli do kraja prelaznog roka žele da dovedu još jedno pojačanje. U Grčkoj se već spekuliše da bi to mogao da bude Brazilac iz PAOK-a, Žairo.

"Želimo još jedno pojačanje, da budemo još konkurentniji, jer se pripremamo za tri fronta. Ali, za utakmicu sa Videotonom imamo popunjenu ekipu", rekao je Iliev.

"ZA DVA SATA ZNAĆEMO I MI NJIH"

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je Videoton ozbiljna ekipa, ali da njegov tim želi da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa.

"Videoton je ozbiljna ekipa, dobar protivnik. Biće teško, ali mi smo Partizan i idemo po prolaz dalje. Bilo koga da smo izvukli, ne bi bilo lako, sada nema lakih protivnika", rekao je šef struke crno-belih.

Definitivna prednost Videotona je to što trener Marko Nikolić, koji je pre nekoliko meseci napustio Humsku, dobro poznaje ekipu.

"I mi ćemo za dva sata isto znati sve o njima", dodao je, međutim, Đukić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar