PL BiH: Borcu opet sudi Sarajlija!

Od petka do nedjelje na rasporedu je treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 04.08.2017 | 09:45
PL BiH: Borcu opet sudi Sarajlija!
Jedna utakmica trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu biće odigrana u petak, dvije dan kasnije, te tri u nedjelju, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Lider na tabeli sa maksimalnim učinkom i bez primljenog gola, banjalučki Borac dočekaće Mladost iz Doboja kod Kaknja, koja je takođe osvojila svih šest bodova i po tom parametru je dvoboj u Banjaluci svakako derbi kola.

Utakmicu na banjalučkom Gradskom stadionu sudiće Admir Šehović iz Sarajeva.

Aktuelni šampion Zrinjski, koji je uz Borac i Mladost osvojio svih šest bodova u prva dva kola gostovaće Radniku u Bijeljini, a na tom meču će pravdu dijeliti sarajevski sudija Irfan Peljto.

Mostarac Emir Spahalić će suditi utakmicu između Željezničara i Viteza na "grbavici", dok će arbitar iz Gradiške Miloš Gigović voditi susret između Sarajeva i GOŠK-a iz Gabele.

Duel u Krupi na Vrbasu, gdje će fudbaleri Krupe protiv Slobode pokušati da poslije dva početna remija zabilježe prvi trijumf, sudiće Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Tri meča trećeg kola biće prenošena na platformi Moja TV (Široki Brijeg - Čelik, Željezničar - Vitez i Sarajevo - GOŠK), dok će u programu državne BHT1 u direktnom prenosu biti emitovan susret Krupa - Sloboda.

PREMIJER LIGA BiH

Parovi, satnica, sudije

petak, 5. avgusta

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Čelik (19.30 sati) (sudija: Mateo Musa - Čitluk)

subota, 6. avgusta

BIJELJINA: Radnik - Zrinjski (18) (Irfan Peljto - Sarajevo)

SARAJEVO: Željezničar - Vitez (20.30) (Emir Spahalić - Mostar)

nedjelja, 7. avgusta

KRUPA NA VRBASU: Krupa - Sloboda (17) (Goran Paradžik - Ljubuški)

BANJA LUKA: Borac - Mladost DK (20) (Admir Šehović - Sarajevo)

SARAJEVO: Sarajevo - GOŠK (20) (Miloš Gigović - Gradiška)

TABELA: Borac 6, Zrinjski 6, Mladost 6, Radnik 4, Široki Brijeg 3, Željezničar 3, Sarajevo 3, Krupa 2, Vitez 1, Čelik 0, GOŠK 0, Sloboda 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoka

04.08.2017 07:52

Pa kakve veze ima ko im sudi? Sta treba da i sudije podjelimo po nacionalnoj osnovi i da Mile odluci ko kome moze suditi?

ODGOVORITE