Zidan presjekao: Mbape tjera Bejla iz Madrida!

Pregovori Reala i Monaka idu u pravom smeru…

Fudbal 03.08.2017 | 21:30
Zidan presjekao: Mbape tjera Bejla iz Madrida!
Nejmar je udarna vest u svakom mediju na svetu, ali nema sumnje da će Kilijan Mbapebiti prva tema od onog trenutka kada Brazilca budu predstavili u Pari Sen Žermenu. Barselona ga je navodno identifikovala kao jednog od mogućih Nejmarovih naslednika, ali Real je odmahao u pregovorima sa Monakom i prema navodima madridske Marke vrlo blizu konačnog dogovora.

Međutim, kako svaka akcija ima reakciju tako će i eventualni dolazak 18-godišnjeg napadača na “Santjago Bernabeu” imati svoje posledice. A njih će najviše osetiti Geret Bejl, koji će prema poslednjim informacijama biti žrtvovan kako bi se napravilo mesta za mladog Francuza.

Marka, koja uglavnom piše u skladu sa razmišljanjima na Madridu, kaže da je odluku doneo Zinedin Zidan lično. Prosto, on smatra da Mbape ne bi mogao da bude na terenu u istom trenutku kada su tu Bejl i nedodirljivi Kristijano Ronaldo i Karim Benzema. Pritom, ako bi i na silu sakupljao minute Mbapeu onda bi trpeli Isko i Marko Asensio, a prošle sezone jasno smo videli koliko Zidan voli ovu dvojicu.

Atmosfera mu je na prvom mestu. Zato je Hames Rodrigez i otišao. Stoga je Zidan jasno poručio Florentinu Perezu: može Mbape, ali onda Geret Bejl mora da ide. Pa je prvi čovek Reala već počeo da opipava puls engleskim klubovima koji su platežno sposobni da kupe Velšanina. Cena bi bila oko 100.000.000 evra.

Što se tiče Mbapea, on će koštati negde oko 180.000.000 evra. Dmitri Ribolovljev isprva je tražio 192.000.000, Real je nudo 160.000.000, ali je potom pojačao ponudu. Na ovu osnovicu još 20.000.000 u premijama. Plata je već dogovorena sa igračem. Njega samo brinu minuti na terenu.

Istina, Nejmarov transfer će i ovde verovatno doneti promenu, jer Real sebi ne sme da dozvoli da Mbape ode u Barselonu što u Monako pokušavaju da iskoriste i sebi zarade još neki milion. Sada traže i bonus od 25.000.000 ako Mbape kao Realov igrač osvoji Zlatnu loptu.

Kraljevski klub smatra da Kneževi preteruju. Čak i sumnjaju u Barsinu rešenost da dovede Mbapea. Slute da je Monako pogurao tu priču baš da bi mogao da je iskoristi tokom pregovora sa Realom.

PSŽ će dakle oboriti svetski rekord. Mančester Siti je već potrošio 250.000.000 evra. Nemojte da očekujete da će španski gigantic sedeti skrštenih ruku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar