Dječija radost sa 82 godine

Da je cilj biti čovjek, a sreća biti i ostati dijete, obično saznamo od onih koji su dočekali duboku starost, a ostali dosljedni svojim snovima i mašti. Ne dozvolite ni najvećim životnim preprekama da vam ugase plamen radosti i ljubavi – životni moto je Ilinke Blagojević, koja je u Domu za stara lica “Sveti Nikola” u Bijeljini proslavila svoj 82. rođendan.

Republika Srpska 03.08.2017 | 19:52
Dječija radost sa 82 godine
Kako godine prolaze, brojevi u kalendaru bivaju sumorniji, teret na plećima teži, a bore dublje. Vrijeme neumoljivo piše recke, a zdrav i srećan čovjek prkosi osmijehom, neumornim damarima i vjerom. Vjerom u život.

“Život mi je bio loš, teret bio na leđima. Kičma mi je bila dobra šta sam radila. Ali sam svoju starost dočekala da sad uživam sa svojom djecom”, priča starica.

I te kako živahna, baka Ilinka prkosi devetoj deceniji.

“Volim kolo, u subotu sam igrala kolo, nisam nigdje stala. Sa Ćanom sam se slikala.”

Volim život, igru i pjesmu, volim da se uredim, našminkam, ali i da sa prijateljima pričam o mladosti, kaže baka Ilinka. Sa sjetom dodaje: prije su se razlozi za slavlja sami nametali, a danas, kako ističe, u ovim godinama malo treba za “divan dan”.



“Želja mi je da budem zdrava. Kad večeram da umrem, da se ne patim samo.”

Kada se u životnoj bilješci počnu nazirati veliki brojevi i male želje, pokoja suza ipak priziva minulo vrijeme. Baka Ilinka bez bračnog druga ostala je prije 12 godina, kaže - to joj je bio najteži trenutak u životu.

“Nema ništa teže, najteže je kad ostaneš sam bez svog druga, a muškarcima je ipak teže, žena se snađe i sebi je sposobna da spremi nešto.”

Iinka je ponosna majka troje djece, baka osmoro unučadi, a ima i četiri praunuke.

Od decembra prošle godine ona je u Domu za stara lica “Sveti Nikola” u Bijeljini. Iz Doma pozivaju sve zainteresovane da ih posjete svakog dana do kraja avgusta u terminima 10-12 i 14-16 časova.



Baka Ilinka na sva usta hvali Dom. Da to nije za badava, pokazuje i nesvakidašnja proslava njenog rođendana.



(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

pa

05.08.2017 15:44

Paneka slavi

ODGOVORITE
Name

kosta ristov

05.09.2017 13:04

da zivite najmanje 100 godina i vise sretan rodjendan bako

ODGOVORITE