Zenit kao lud kupuje po Argentini!

Santijago Askasibar i Emilijano Rigoni pred vratima kluba iz Sankt Peterburga.

Fudbal 03.08.2017 | 16:00
Zenit kao lud kupuje po Argentini!
Čelnici ruskog Zenita izgleda da su u letnjem prelaznom roku otkrili veliku ljubav prema argentinskom fudbalu. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da su doveli već trojicu Gaučosa, a sprema se izgleda i dolazak četvrtog i petog.

Naime, posle Sebastijana Druisija, Leandra Paredesa i Emanuela Mamane u čije transfere je Zenit uložio ukupno 54.000.000 evra, pred vratima kluba iz Sankt Peterburga je i Santijago Askasibar. Radi se o biseru Estudijantesa iz La Plate, fudbaleru koji ima 20 godina i igra na poziciji zadnjeg veznog.

Kako prenose lokalni argentinski mediji, ruski velikan platio bi obeštećenje od 6.000.000 evra, a na to bi išao i dodatni bonus u visini od 2.500.000 evropskih novčanica.

Askasibar je u prethodnih godinu i po dana odigrao 49 takmičarskih utakmica, a nije se još upisao u strelce. On je za mladu reprezentaciju Argentine do sada odigrao 11 utakmica. Bio je i član olimpijske reprezentacije koja je prošle godine nastupila u Rio de Žaneiru.

Pored Askasibara, meta Zenita je i Emilijano Rigoni iz Indenependijentea čiji transfer bi ukupno mogao da iznosi oko 9.000.000 evra. Rigoni je nešto stariji od Askasibara - ima 24 godine, a takođe se najbolje snalazi u veznom redu.

Za klub iz Avelanede do sada je odigrao 40 utakmica i 10 puta se upisao u strelce, a pre toga je tri sezone bio član Belgrana. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar