Barsa je izabrala - Grizman je zamjena za Nejmara!

Ali prvo treba ubediti Atletiko Madrid, koji se neće olako odreći svog najboljeg igrača.

Fudbal 02.08.2017 | 22:00
Barsa je izabrala - Grizman je zamjena za Nejmara!
Barselona se praktično već oprostila od Nejmara i krenula u potragu za igračem koji će u potpunosti nadomestiti odlazak fantastičnog Brazlica. Kako piše dobro upućeni katalonski Sport, čelnici Blaugrane su već istakli svoju najveću želju, a u pitanju je sjajni napadač Atletiko Madrida – Antoan Grizman.

Ipak, prvo treba ubediti Atletiko, koji ima zabranu dovođenja novih igrača, pa su Jorgandžije zbog toga na startu prelaznog roka odustale od prodaje svoje najveće zvezde u Mančester junajted. Razlog je jednostavan - ne bi bili u mogućnosti da nadomeste njegov odlazak.

Barselona bi pored vrhunskog kvaliteta, automatski dobila i igrača potpuno adaptiranog na uslove igranja u španskoj Primeri. Katalonce čeka težak posao, s obzirom da su Jorgandžije u ugovor francuskog fudbalera prošlog leta stavile klauzulu od 200.000.000 evra, ali se procenjuje da bi mogli da prihvate duplo manju svotu novca, jer je veliko pitanje kada će je sledeći put videti na svom stolu. Ali tržište je već toliko poremećeno da sume više ne idu u isti koš s realnom vrednošću igrača.

Katalonci su svesni da moraju da pronađu zamenu za Nejmara, što pojačava pregovaračke moći uprave Atletika, ali im Grizman nije jedino rešenje. Ukoliko pregovori propadnu, Barselona će se okrenuti drugim opcijama Usmanu Dembeleu (Dortmund),Anhelu di Mariji (PSŽ), Kilijanu Mbapeu (Monako), Paulu Dibali... Ali ne bi Grizmanslučajno bio istaknut kao prioritet da Katalonci nisu osetili da mogu da ga dovedu u svoje redove.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar