Tramp uvodi sankcije Pekingu

Pomoćnici američkog predsjednika Donalda Trampa rade na uvođenju ekonomskih sankcija Kini, prenijeli su američki mediji.

Svijet 31.07.2017 | 08:39
Tramp uvodi sankcije Pekingu
Mediji prenose da bi odluka o sankcijama Pekingu trebalo da bude donesena u toku ove sedmice, a da SAD sankcijama žele da ubijede kineske vlasti da izvrše veći pritisak na Sjevernu Koreju.

Izvor iz administracije američkog predsjednika izjavio je da su u opticaju sankcije Kini na polju trgovine, kao i kaznene mjere na polju ekonomije, ali da još nije sigurno da će se Tramp odlučiti na takav korak, prenosi "Sputnjik".

Tramp je u subotu, 29. jula, izjavio da je "veoma razočaran Kinom, jer kineske vlasti ne rade ništa da pomognu oko problema sa Pjongjangom" i podsjetio da su bivši lideri SAD omogućili Pekingu da trgovinom zaradi stotine milijardi dolara.

Japanski premijer Šinzo Abe ranije je pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Pjongjang i naglasio da se to naročito odnosi na Kinu i Rusiju.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Doza

31.07.2017 07:02

Ovo lici na nekadasnju prodaju cigle na Bascarsiji.

ODGOVORITE
Name

hare

31.07.2017 07:29

Sa ovim Amerima stvarno nije nesto uredu dokle vise sila majku mu, pa daj jedno jutro da procitam da je negdje mir da je nesto ucinjeno dobro za sve nas nego rat kriza,rat kriza objesis vise ovako ne ide.

ODGOVORITE
Name

ZNAM

31.07.2017 07:41

BUDALE. ETO. STASU.

Name

Mirko

31.07.2017 09:15

Pa oni ce sami sebe zatviriti,skim ce trgovati sa Afrikom.Svima sankcije i da se hoce sve ostale zemlje dogovoriti da ne uvoze nista iz Amerike brzo bih ona pukla.

ODGOVORITE
Name

Kompas

31.07.2017 15:46

Ovi ameri su definitivno izgubili kompas,pa covjece Kina je Komunisticka zemlja,znaci ako nema para dijele se sledovanja hrane,obuce,odjece i os.,oni su bar oguglali na sve tako da ih ovo nece pogoditi.

ODGOVORITE
Name

Neđo.1.Jul.2017

01.08.2017 14:23

Buš,Regan,Klinton,Tramp.Tosu presednici od zla oca i od zle majke.Tosu ljudi psihopate.Šta mislite daje ona veštica,Klintonova pobedila.Dosada bi rat buktao po svetu.Klintonova mrzi sebe dopodne,popodne ceo svet.Evropa ako još dozvoli ameriki da uvedu sankcije,KINI.Tada će biti kraj evrope.Amekiku nezanima,Evropa,Amere zanima samo pljačka država i njihovog bogastva.Ameri su pokrali,Libiju,Irak.Hteli su i siriju nije im uspelo.Zato su uveli sankcije,RusijiAmerika radi sada štoje,Hitler mislijo da uradi.Samo štoje,Hitler udarijo na više država pamu nije uspelo.Dok,Ameri jednu po jednu državu ruše i kradu sve štose može ukrasti i opljačkati.SRBI ,KOŽELIJO U NATO UKUĆIMU NATO KOMANDOVO.TOJE NAJ VEĆA PLJAČKAŠKA ALIJANSA ŠTOSAM DOŽIVEO ZA OVIH 60 KODINA SVOG ŽIVOTA.

ODGOVORITE