Nova ''bomba'' sa Kališa - Džejms Feldin u Zvezdi?!

Crvena zvezda nastavlja da sklapa tim za predstojeću sezonu, a poslednje ime među potencijalnim pojačanjima jeste Džejms Feldin.  To bi bilo top pojačanje: Zvezda uzima Feldina! Grčka štampa piše da bi krilni košarkaš Panatinaikosa mogao da se preseli u Beograd.

Košarka 30.07.2017 | 21:40
Nova ''bomba'' sa Kališa - Džejms Feldin u Zvezdi?!
Dvadesetdevetogodišnji američki bek nastupa od 2015. godine za Panatinaikos, ali brojni evropski mediji prenose da sleće sezone neće igrati u Atini, već u Beogradu.

Kako prenosi 'Eurohoops', srpski i regionalni šampion još uvek nije poslao zvaničnu ponudu igraču, koji je još uvek pod ugovorom sa grčkim velikanom.

S druge strane, Fersu Jahuabejolu, poznati turski košarkaški novinar, bio je još direktniji u najavi mogućeg transfera.

"Džejms Feldin neće više nositi zeleno, a Crvena zvezda biće mu novi dom", napisao je na svom tviter profilu.

Momak iz Bronksa završio je Kinipek koledž, visok je 193 centimetra i težak 91 kilogram, a može da pokriva pozicije dva i tri.

Kako nije odabran na draftu preselio se u Evropu, gde je nastupao za Breogan, Fuenlabradu, Kantu i Bajamon. Sa Panatinaikosom je u nedavno završenoj sezoni osvojio titulu prvaka Grčke, pored dva Kupa, u kom je proglašen MVP igračem finalne serije.

Prošle sezone je u redovima 'Zelenih' prosečno beležio 8,4 poena i nešto više od dva skoka i asistencije za 26 minuta na parketu po meču, dok je u grčkoj ligi, za šest minuta manje u igri, upisivao 11,4 poena, 2,5 asistencije i 2,4 skoka.

Zvezda, koja je i pre dve sezone bila zainteresovana za Feldina, posle rasprodaje gotovo celog tima, odnosno odlaska Dejana Radonjića, polako je počela da sklapa tim novom treneru Dušanu Alimpijeviću.

Prvi je stigao povratnik Marko Kešelj, za njim i dvojac iz NCAA lige – Nikola Jovanović i Stefan Janković – dok se spominje dolazak i iskusnog američkog centraKoltona Ajversona

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar