Studenti u Banjaluci taoci SNSD-a

Studenti su uvijek bili nosioci društvenih promjena, a često i snaga od koje strepi svaka vlast. Ali, u Republici Srpskoj, vlast ne mora da strepi od ove populacije jer su studenti, takođe, dio strukture koja tjera njihove drugare iz ove zemlje. Nonšalantno ćuteći i praveći se da sa tim nemaju ništa, studentski predstavnici amortizuju bilo kakav oblik nezadovoljstva i u startu sprječavaju bilo kakav oblik pobune.

Republika Srpska 29.07.2017 | 14:52
Studenti u Banjaluci taoci SNSD-a
Krenimo redom:

Studentski Parlament Univerziteta u Banjoj Luci, odavno je utvrđenje SNSD-a, odnosno njegove omladinske selekcije MSD-a, koja regrutuje pojedince sa svih fakulteta, a koji su već njeni članovi i ubacuje ih u studentski izborni proces. Na taj način osvajaju mandate i upravljaju ovim najjačim studentskim tijelom Univerziteta u Banjoj Luci.

Posebno je zanimljiv tzv. „Gradiški klan“, koji je predvođen Ratkom Savićem, trenutnim predsjednikom Unije studenata Republike Srpske i mozgom čitave operacije. „Klanu“ pripada i predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci Željko Sladojević, kao i generalni sekretar Parlamenta Marija Puljarević (sve troje su iz Gradiške i članovi SNSD-a, odnosno MSD-a). Takođe, potpredsjednik Studentskog parlamenta je i Miloš Kovačević, uvaženi član MSD-a Banja Luka.



Ratko Savić je bio sekretar i gradiškog MSD-a, potom istaknuti član pokreta Pozitivna Srpska, koja je izuzetno bliska sa Kabinetom predsjednika Republike, da bi kasnije postao sekretar Unije studenata Republike Srpske, čiji je sada i predsjednik.



Željko Sladojević je nekadašnji istaknuti član MSD-a Gradiška i često se pojavljuje na njihovim sastancima, a isto važi i za sekretaricu Parlamenta Mariju Puljarević, čime su im ove funkcije došle kao nagrada za aktivan stranački rad. Znamo, takođe, da Studentski parlament raspolaže značajnim finansijskim sredstvima, te da vlast finansira ova tijela različitim (nagradnim) projektima.

Otvoreno učešće u kampanjama SNSD-a nisu krili ni ostali članovi Studentskog parlamenta, prije svega mislimo na predstavnike sa Mašinskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Filološkog fakulteta i drugih. Iz džepa im, redovno, viri crvena stranačka legitimacija.



Ne znamo zbog čega ostali studenti ćute, niti zašto im se ne suprotstavljaju, ali ono što je sigurno jeste da je u pitanju jedna vrsta okupacije od strane vladajuće stranke. Iz svega navedenog, opravdano postavljamo pitanja:

Šta navedeni studentski predstavnici mogu da promijene, kada svojim političkim angažmanom podržavaju ono protiv čega se, navodno, bore?
Kako će se pobuniti protiv sebe i svojih stranačkih šefova?
U čijem interesu oni zaista rade?

Najljepše je kad impresionirate predsjednika,
kako sad, tako i 2014. godine (u istrajnosti je ključ).



Naravno, ovo su retorička pitanja. Realna slika je zastrašujuća. Banjalučki Univerzitet upisuje sve manje ljudi, mladi odlaze iz zemlje jer im diploma i reference više ne predstavljaju način da dođu do zaposlenja, usljed masovnog stranačkog nepotizma. Fakultete upisuje ko i kako hoće, ali i završava. Prakse nema ili je zastarjela, plagijati se otkrivaju samo u slučaju nepodobnih... Lista se nastavlja.

Da li ste čuli da su predstavnici studenata u Srpskoj zaista raspravljali o nekim od ovih pitanja, jasno navodeći krivce i ukazujući na suštinu problema?

Mi nismo.

restartsrpska.org

Komentari / 81

Ostavite komentar
Name

profa

29.07.2017 13:13

Svaka cast za tekst, ovo je najbolji pokazatelj stanja u RS-u. Ista je situacija po sindikatima, skolama, sudovima.....

ODGOVORITE
Name

Gavrilo

29.07.2017 13:55

Svi mi koji nismo dio sekte snsd-a smo taoci, samo neznam dokle to moze.

Name

kotor varos

29.07.2017 14:11

Pogotovo zato što bi to trebali biti nekakvi nosioci društvenog napretka, ali uhvaćeni su u zamku i pipke hobotnice odmah na početku.

Name

pokreti i sateliti

29.07.2017 14:45

Mala bara puno krokodilčića. Svi takvi pokreti su obični sateliti, stvoreni od strane vlasti kako bi izigravali na taj način stranački pluralitet, u suštini oni su tu samo da klimaju glavom dok teče para iz predsjednikovog kabineta.

Name

Republika Srpska

29.07.2017 15:18

Dobro je što je jedna ovako ključna tema postala vidljiva i ima ovoliko komentara, pa makar i anonimnih, jer je ključno pitanje da li ima gorih od ovih i ko su oni.

Name

Loko

29.07.2017 15:42

Sve pohvale za tekst. Svim strankama i politicarima su puna usta borbe za mlade i njihov status a ta borba se vidi samo kad ti isti mladi ljudi trebaju da budu glasacka masina. Pojedinci se dobro uhljebe i iskrive sliku o navodnom dobrom položaju omladine. To ste jako dobro opisali u tekstu. Samo ste zaboravili Borivoja Obradovica, bivšeg Predsjednika koji je sada prvi omladinac DNS-a, koji je nonsalatno otisao na kontramiting koji je organizovala vladajuća stranka kao da je on sam studenti Bl Univerziteta.

Name

student

29.07.2017 21:23

Mozda i nije los ovaj restart, ali treba vidjetii. Previse je raznih organizacija i strancica da je to porazno i ljudima je toga preko glave. Ali ova ekipa udara u meso.

Name

Luc

30.07.2017 09:26

Nece tekst njih mnogo uzdrmati ne sekirajte se, ali da ce se zabrinuti hoce. Pa nije narid toliko blesav da ne zna.

Name

Pokreti

30.07.2017 10:49

Nije samo MSD, ima tu jos raznih ekipa

Name

sale

31.07.2017 05:33

Sve studentske vođe na kraju završe u politici.Nikad pravi studenti nisu bili aktivni u studentskim organizacijama.U moje vrijeme studentske vođe su uzimali provizije od apsolventskih ekskurzija i već su tu pekli zanat.Normalno da su u SNSD jer kako će dobiti posao u institucijama ako studiraju pravo,ekonomiju,pogotovo političke nauke.Ako studirate političke nauke morate odmah sa indexom uzet crvenu knjižicu SNSD(MSD Gradiška tipičan primjer)jer vam se radno mjesto mora izmisliti.

Name

snsd Gradiška

31.07.2017 06:49

Čudi me Adžić koji je završio elektrotehniku a okružio se sa onima koji studiraju promaja fakultete.

Name

Zirka

31.07.2017 08:42

Zar nije Dubravko S. Obradovića drzao kao kadra SNSD-a,odkud on DNS.Ja sam bila na Jahorini na studentskoj zimi kada je Dronjak bio Snsd-ovac i sjedio sa vrhom snsd-a po jahorinskim kafićima.

Name

PENZIONERSKI ŽIVOT

29.07.2017 13:14

Draga djeco meni je vas žao, očekivala sam da vi budete napredni pokretači svega dobroga, ustvari razočarali ste me.........................

ODGOVORITE
Name

bgd

31.07.2017 00:21

Samo bez talasanja završe svoje obrazovanje i pedala.......

Name

Dada

29.07.2017 13:16

Lopovi,bezmozgovici i nikogovici.Studenti-Stamota je danas biti to-pogotovo ovi sto su se ugurali u politiku.

ODGOVORITE
Name

princip je isti

29.07.2017 14:56

Oduvijek je tako bilo. Odlična analiza časopisa Nedeljnik otkriva na koji su se način Milošević i ostali politički popeli do vrha. Identičan princip, od angažovanja u studentskim organizacijama, politkantstva, spletkarenja, igranja politike, dok nisu došli u poziciju da kroje sudbine naroda. Jedino što bi sad mogla biti srećna okolnost je što ovih MSD organizacija i ostalih ima mnogo, pa će teško doći do kulta ličnosti.

Name

Haha

29.07.2017 13:17

Nisu oni taoci oni su telad.

ODGOVORITE
Name

Zmaj sa Drine

29.07.2017 14:28

Budimo realni-najbolji đaci iz srednjih škola koji imaju znanje idu na Univerzitete koji su na šangajskoj listi.Ovi iz druge klase svjesni da diplomu koji će dobiti na kraju studiranja mogu okačiti mačku o rep ulaze u đavolje kolo.Znanje neće imati, ali rad đavoljem kolu će im će dati priliku da se u ovom propalom društvu uspješno nose sa ovima što su kupili diplomu u Širokom brijegu,Brčkom,Sokocu i Banjaluci.Šljam jedni-šljam drugi.Teško nama sa takvima.

Name

Šangajska lista

29.07.2017 14:57

Kavi su to univerziteti na šangajskoj listi?Pa nije baš da na recimo pravnom fakultetu u Banja Luci neće naučiti ništa' Ali je drugi problem jer ne treba toliko pravnika u privredi.Uglavnom su kod nas male firme od 10 do 30 radnika.I vlasnik kada ima neki problem angažuje advokata.A da drži pravnika koji bi želio da radi po zakonu.To ove novopečene gazde neće oni najviše vole da rade u mutnom.

Name

Zmaj sa Drine

29.07.2017 15:30

Za sve neupućene! Šangajska lista Univerziteta je lista koja rangira sve Univerzitete u Svijetu na osnovu kvaliteta rada na tim Univerzitetima.Nastavno odoblje mora da ima određen broj objavljenih radova u relevantnim časopisima.Kvalitetnim se smatra prvih 500 Univerziteta,a sa prostora bivše Jugoslavije su samo Univerziteti u Beogradu i Ljubljani.Zagreb je pao ispod kote 500,a tu se nalazi i Novi Sad.Očekuje se da ova dva Univetiteta uđu među 500.Plasmanu na ovoj listi doprinose tehnički i biotehnički fakulteti(Begrad je 320,a da se odvoje od društvenih fakulteta bio bi među100)Najbolje plasirani iz BIH je Un u SA na 2250 mjestu,a u Banjaluci i I Sa preko 3000 mjesta.Toliko o kvalitetu svih fakulteta kod koji su poznati po plagiranim doktoratima.

Name

Za Zmaja sa Drine

30.07.2017 20:02

E zato treba ugasiti gomile fakulteta u RS i djecu koja zele da uce slati u Bg. Ja sam studirala u Bg, moji roditelji i moja djeca! I sretna sam zbog tog!

Name

Nije nego

29.07.2017 13:28

Kakvi studenti, to su većinom prodane duše bez dostojanstva kao i njihovi profesori. Zato nam je, kako nam je.

ODGOVORITE
Name

Bl

30.07.2017 10:46

Nadajmo se da nisu svi takvi

Name

ISTINA-BL

30.07.2017 10:47

PROFESORI SU NAJVEĆE ZLO OVOG DRUŠTVA, ČAST IZNIMNO MALOM BROJU POŠTENIH.

Name

xyc

29.07.2017 13:41

LIJEPI MOJI STUDENTI , ZNA REZIM STA RADI , OTKAKO ODE DRONJAK VI POD KUTE MILORADA DODIKA ... MOZAK VAM JE ISPRAN . ZNAM KAKAV VAM JE ZIVOT , MOJ SIN JE BIO STUDENT I DOK JE ZAVRSIO LATIO SE ZAPADA , TAMO JE VEC 7 . g . NISAM MU DOZVOLIO DA BUDE NICIJA SLUGA U POLITICI , MOGAO SAM MU KUPITI POSAO JER SMO IMUCNI .NIJE HTJEO OSTAO JE DOSLEDAN SEBI I USPIOJE. . .

ODGOVORITE
Name

Orhideja

30.07.2017 18:30

Bravo hus, samo nismo svi u takvoj situaciji i na zapad da bi otišao treba razumna svita novca za START

Name

Kiko

29.07.2017 13:44

Studenti su samo ..... kao i svi mi ostali. Nishtarije obicne. Sam se sebi gadim.

ODGOVORITE
Name

Režimski poltroni

29.07.2017 13:47

Sve je istina što je napisano, još provjerite kuda sve putuju, koliko se bahate i koliko para dobijaju od ministarstava, vlade, univerziteta, organizuju žurke, pijanke, koncerte, dok je pola drzave na rubu egzistencije. SRAMOTA!!! Studenti su telad cim su dopustili da ih ovi rezimski botovi predstavljaju.!!! SAMO BUNU DIĆI!

ODGOVORITE
Name

Igor

29.07.2017 13:49

Znate li u cemu je problem ? Problem je u tome sto oni imaju svoja imena, cak i slike ste im objavili i oni znaju za sta se bore. Bore se za svoje mjesto u sektaskoj strukturi na nacin koji oni vide kao mogucnost za ostvarenje licnih ciljeva . A sta vi radite sa druge strane ? Potpisujete se kao "restart", "buka", "revolt", "otpor" ... Ponasate se slicno kilavoj opoziciji koja ne zna ili ne zeli da vas animira i organizuje . Dragi moji u demokratskim drustvima postoji samo jedan nacin da se dodje do promjena a to su izbori . Ako pak drustvo nije demokratsko i tako misli vecina , skuplja se kriticna masa i pravi se neki oblik revolucije pa se na taj nacin dolazi do promjena. Gdje ste opozicija i vi u tom svemu ? Opozicija naplacuje svoje opoziciono djelovanje skoro koliko i vlast. Drze svoje pozicije , kazu po koju rijec protiv vlasti. Vi , mislim na mnogobrojne studente i obespravljene radnike nemate jasan cilj , jasnu organizaciju i licnost na celu nje oko koje cete se okupiti i izdejstvovati promjene. To je cinjenica i ja vas sve koji ste ostali da zivite u takvoj RS iskreno zalim . Shvatite da nemate pet zivota i da poslije vas treba da zive vasa djeca i djeca vase djece pa ili radite nesto ili se pokrijte po usima a jedno je sigurno samo se nista nece promijeniti .

ODGOVORITE
Name

Nije nego

29.07.2017 14:27

Lijepo napisano.

Name

cdbluka

29.07.2017 15:08

Slazem se sa napisanim. SNSD je bolje organizovan i zato pobjedjuje, dok je opozicija rastrzana i neorganizovana, a sva borba joj se svodi na komentare, bez organizovane akcije-i zato gubi...

Name

Neven

29.07.2017 15:08

Igore, uđi na sajt Restarta, imaš sekciju "članovi". Ljudi su stavili svoja imena i fotografije. Prije javnog prikazivanja maloumnog mišljenja možda da napraviš nekoliko klikova? Pored ovakve vlasti, problem ti je opozicija ili neko ko pokušava da kaže nešto pametno? More marš, bagro ispranog mozga.

Name

ko je opozicija

29.07.2017 15:43

Da ipak je to tačno, restart nije anonimna organizacija. Postoji statut, članovi, informacije ko su, šta su. Sve što mnoge "opozicione" stranke, i ove druge poltronske, nemaju.

Name

Igor za Neven

29.07.2017 16:22

Posjetio sajt. Tebe Nevene nema . O tome ti i pricam zvaljo zvaljavi . Nista protiv "Revolta" nisam ni rekao samo to da tako nece biti promijena. Kao sto ih ni ti tvojim zvaljavim jezikom neces proizvesti. Ti si samo jedan od bezbroj malih miseva koji uzalud cijuce. Inace bi napisao puno ime i prezime kad takve rijeci upucujes nekom .

Name

Neven

29.07.2017 16:59

Izvoli sendvič i ajde da se igraš sa ostalima.

Name

Igor za Neven

29.07.2017 18:52

Ja svoj sendvic/hljeb zaradjujem daleko od te vase prcije. Kad je trebalo stvarao sam tu RS, radio u njoj placao porez i ostavio je tebi i takvima kao ti . A vi ste dopustili da vam kapu kroje ti koje prozivate , SNSD i njihovi poltroni. Vi ste jedna nemocna i zatucana gomila nabjedjenih mladih glavica. Ja sam navijao za taj Borac kad je osvajao Kup u drzavi od 25 miliona stanovnika a vi dozvoljavate da ga ponizava neka Krupa . Ja sam otisao u taj rat koji je zavrsio Dejtonom i nisam zajedno sa ostalima dozvolio da nas ponizavaju takvi koji vas sad ponizavaju. Kad sam vidio da takvi kao ti arlaukani predstavljaju "buducnost" ili zamjenu za ovu sektu na vlasti odlucio sam da sebi i svojima na boljem mjestu gradim buducnost. Hvala Bogu tu vlast a i opoziciju vidim samo na portalima. Ti si samo jedan od mnogih koji se bori za svoje dupe na nacin na koji misli da je pravi. Izvoli , pravi stranku , ponudi program imas moj glas . Ovako ubudale lupetas .

Name

Neven

29.07.2017 19:29

Ti si otišao, a zamijeraš onima koji se bore i još im držiš "predavanje"? Očekuješ od mladih ljudi - šta? Da sami nasrnu na zgradu Vlade? Patetično i kukavički, ali i maliciozno i pokvareno. Ćuti sad kad si otperjao i uživaj.

Name

Igor za Neven

29.07.2017 21:24

Halo. Nisi shvatio. Zamjeran ti/vam sto se NE BORIS/BORITE. Neko mora biti prvi a od vas to izgleda niko nema muda iako malo sta imate da izgubite. Da li ti ocekujes od mene koji sam Vam jednom dao najbolje godine i stvarao RS da ja ponovo budem prvi. Pa to bi priznaj bio mazohizam. Zato dragi mladi ljudi prvo svojim bakama i dekama slomite ruku kad za smrdljivu penziju od 200,300 maraka glasaju za vladajucu sektu. Sledeci korak izaberite nekorumpiranog vodju sa mozgom ali i mudima. A posto je ovo sve u domenu maste ti/vi po svom ja po svom ( samo sa malo vise iskustva od vas ). I opet ti kazem pokazi da si ti taj imas moj glas a mozda i vise od glasa jer bih i ja volio da moje dijete ima domovinu. Pozdrav .

Name

re Igor

30.07.2017 05:49

U kojo si bio brigadi Igore i koliko si proveo u vojsci Republike Srpske?

Name

Igor

30.07.2017 12:24

Ja sam skolu zavrsio u maju '93, u vojsku otisao u junu iste godine. Od okrobra '93 do Dejtona sam bio u 1. OKB. Znaci maksimalno koliko sam mogao. Ne vidim svrhu pitanja ali ja se ni jednog svog postupka ne stidim i iza svakog stojim .

Name

re Igor

30.07.2017 14:40

Političari ovdje na vlasti imaju mozga ali ja zaista vjerujem u priču da ovdje pobjeđuju oni koji odgovaraju centrima moći na zapadu.Uz sve moje lične simpatije ja mislim da na vlast ne će doći Mektić,Pandurevićka i Bosić.Pa zašto SAD ne ukine sankcije SDS.Pa njima ne odgovara stranka koja se pročistila i pored toga što SDS vodi trezvenu politiku i ne negira BiH

Name

рибар

29.07.2017 13:51

Прије пет мјесеци на Фронталу РС је објављена моја колумна под називом,Никола Лазаревић "Буните се млади, сви вас лажу и зајебавају",(има у архиву) можда не би било лоше да је прочитају млади и сви посјетиоци уваженог БН портала. Иначе, ништа ново око омладине, посебно студената, па зар нису послератни студентски лидери увијек били уз власт, или су постављани од власти, част изузецима?

ODGOVORITE
Name

profa

29.07.2017 13:56

A tek nacin zaposljavanja na univerzitet, od asistenata pa sve do administracije sve po SNSD-e liniji. I onda se cudimo zasto mladi odleze, samo djeco idite iz ove zemlje, djeca politicara su davno otisla.

ODGOVORITE
Name

fpn

29.07.2017 21:27

Pa FPN je jedan od dobrih primjera za takvu konstataciju.

Name

Možda neka profesore! Rijetki

30.07.2017 06:43

Većina ostaje ovdje, da se šepure i uživaju u bogatstvu. Ovdje su carevi, na Zapadu bi bili anonimusi. Gdje bi tamo radili? U Mercedesu?! Bas im trebaju stručnjaci iz BH!. Lakše je u državnoj firmi, uz zaštitu roditelja primati dobru platu, i biti slobodan 24 sata. U zapadnim kompanijama se radi do iznemoglosti!

Name

Banshee

30.07.2017 06:50

Realno, sa ovakvom privredom u RS ne bi trebalo da postoji Univerzitet i ovoliki broj studenata! Nema upisne politike! Opće poznato da pojedine katedre postoje samo zbog profesora!

Name

alamut

29.07.2017 13:58

Tekst pogađa u suštinu problematike, svaka čast na analizi.

ODGOVORITE
Name

Tag

29.07.2017 14:03

Bolesno je da studenti imaju veze s politikom, partijama itd. Kad sam bio student, nije mi takvo nešto padalo na pamet. U to vrijeme je bio samo savez komunista, uvijek sam ratovao s tadašnjim "omladinskim organizacijama", jad i čemer su bili, gomila poltrona, podlaca itd. ovi danas su njihovi nasljednici, teško će to biti iskorjeniti.

ODGOVORITE
Name

re-tag

29.07.2017 14:43

Tačno tako, uvijek sam one titine aktivne omladince gledao kao na nižu rasu, što su u principu i bili. Špije, od škole, do olajavanja iza leđa, kukavice, slabi u sportu, oko žena, popiju dvije, kriče i bale kao pijani Tegeltija na onom snimku, prosto ne znaju gdje se nalaze. Isto je i danas, isto se ponašaju, samo što sad špijaju i laju na čestit svijet preko interneta. Jad ostaje jad.

Name

Tegeltija omladinac

30.07.2017 15:46

Možda misliš na snimak Tegeltije kada se ženio.Nisam ništa primjetio.A možda ti misliš ministra finansija Tegeltiju.To nisam gledao

Name

Vesna

29.07.2017 14:14

A kako da budu drugaciji kad nista drugo od korupcije, mita i nepotizma nisi vidjeli.Njima to dodje normalno.Ovo je tek pocetak sunovrata.

ODGOVORITE
Name

Da Dodam

29.07.2017 14:42

Buduci paraziti,neradnici i ulizice.Od njih nikakve koristi, osim sto ce oni imati korist.

Name

Djoko

29.07.2017 14:56

Studenti oborte ovu komunisticku kopilad to mislim na vladajucu strukturu oni samo sebi isvojoj djeci hapaju davaju in milionske nepovratne kredite , poslove u najboljim drzavnim firmama a dok studenti nemaju ni za kifle dignite se protiv ove mafije da odgovaraju ovome drustvu za pronevjeru nekoliko milijardi km,

Name

premijer

29.07.2017 14:48

Tačno je sve ovo. Međutim, i druge su organizacije u rukama SNSD-a! Sindikati, penzionerska udruženja, pojedina udruženja građana, pa čak i neke "opozicione" stranke, stranke. Ko želi da prepozna...jasno mu je!

ODGOVORITE
Name

Vera FPN

29.07.2017 14:54

Znate li šta onaj Vojislav Savić iz Pozitivne Srpske radi tamo na Fakultetu? Dijeli pare od projekata svojoj porodici, a pare mu stižu sa računa predsjednika... Krade, najgori od svih studenata!

ODGOVORITE
Name

Marko Milic

29.07.2017 14:57

I ovaj novi predsjednik mladih Sulic izgleda da je upleten u sve te afere...

ODGOVORITE
Name

Žak

31.07.2017 15:35

Griješiš u vezi Šulića, on je veoma pošten momak i svojim trudom i zalaganjem se probio tu gdje jeste, dok za ovo troje iz teksta to nmg reći.

Name

Nikola

29.07.2017 14:57

Ma de bjezi, svi su oni neki znj studenti, da se ne lazemo. A onaj Sulic ne znam ni da studira. Znaju da ne mogu znanjem da se probiju, pa moraju preko stranke. Svaka im cast! Ako su nam oni buducnost, buducnost nam ni ne treba. A Pozitivna Srpska je posebna prica. Sramota je da se neko dici tim sto imamo organizacije poput gore navedene. Svako samo svoj interes ganja, makar preko mrtvih gazili.

ODGOVORITE
Name

Je li Milko

29.07.2017 15:09

Je li možda i pravnik Milko Granula bio u toj organizaciji Pozitivna srpska?

Name

gogi

31.07.2017 08:51

Kada studiraju fakultete koje zapad ne prizna jedini način je politika da dobiju posao.

Name

nasljednici

29.07.2017 21:10

Svi su oni dobro uvezani, ali malo je plijena a njih je mnogo.

ODGOVORITE
Name

BOBA

29.07.2017 23:18

PO OVOME SE VIDI DA OMLADINA NE ZNA KUD GONI ONI TUMARAJU SA NJIMA SE MANIPULIŠE OVO SU GENERACIJE KOJE NE MOGU IMATI ZDAV REZON JEL NISU IMALI OD KOGA NAUČITI KAD SE SAMO PRIČA O NE KRETNINAMA NOVCU AUTIMA DESTINACIJAMA ONI ŽIVE U OBLACIMA.

ODGOVORITE
Name

Elita

30.07.2017 09:14

I onda je glavni cilj da budu dio neke kvazibanjalucke elite i da mastaju da su tim ostvarili nesto, a sramota bi ih bilo podici nesto teze od kasike.

Name

Dampyr

30.07.2017 11:10

Ma njih cuvaju i guraju stranacke glavesine, ali zato oni moraju dobro da ih slusaju.

ODGOVORITE
Name

Talacka kriza

30.07.2017 11:14

Bolje receno, dobrovoljni taoci.

ODGOVORITE
Name

Leotar

30.07.2017 11:28

Dobar tekst

ODGOVORITE
Name

Dud

30.07.2017 11:30

Eto, to je buducnost Rep. Srpske

ODGOVORITE
Name

Srbac

30.07.2017 11:32

Trebalo bi.obratiti paznju na ovakve stvari i iznositi ih sto vise u javnost

ODGOVORITE
Name

Bn i rtrs

30.07.2017 11:36

Kakva god bila medijska kuca BN, ovakve tekstove i tekstove na mnoge druge teme necete naci na rtrs-u.

ODGOVORITE
Name

Turboskara

30.07.2017 12:08

Koja Banjaluka koji Banjakucki studenti ovde svega ima Samo Bsnjaluke I bas Banjslucki studenata najmanje.SNSD upravlja svime pa I mladim a I oni kao I svoji roditelji bsr vecina njoh cast izuzetcima crkaju da se preko veze I vlanstvs snsda uhljebe na radna mjesta nekima vec sada obecana.Pravi studenti napustaju Rs jer su dovoljno pametni da svate da tu inteligencija nema sta da trazi da su tu glupi dto gluplji to bolji bolje slusaju podobni snsda za ostvarenje svoji ciljeva.

ODGOVORITE
Name

Student ex

30.07.2017 16:42

Ovi današnji studenti su baš ubuciti i okruglasti, zaobljeni i ugojeni. Tako to nije bilo nekad, u moje vrijeme, i prije a i kasnije.

ODGOVORITE
Name

Cccc

30.07.2017 20:30

Tako mladi a već trblasti. Kakkvi će biti za koju godinu..??!!

Name

Tina

30.07.2017 17:47

Kakvi profesori takvi i studenti,,gdje su ti profesori koji sebe nazivaju elitom,,gde je njihova rijec samo lizu g--icu vlasti. Valjda oni trebaju biti pokretacka snaga studentima i drustvu.

ODGOVORITE
Name

Jasna

31.07.2017 14:45

Slažem se, čim na jednom DRŽAVNOM Univerzitetu Slavisa Moljević može biti prorektor, koji kuću vlastitu ne moze srediti, onda je jasno o kakvom Univerzitetu se radi.

Name

galeb

30.07.2017 22:13

Niti su to studenti nitije to univerzitet to je samo grupa kriminalaca koja je zauzela zgradu i gdje mozes kipiti svaku diplomu po zelji koliko novaca imas i niko ko nije bolesnog uma da vjeruje toj kriminalnoj grupi ili je kriminalac niti zeli biti blizu te zgrade niti tihih kriminalaca a kamoli ucestvovati u tome.

ODGOVORITE
Name

Gaus

31.07.2017 07:07

Ljudi bez ikakvih vrijednosti, moralne spodobe i poltroni vode studente. Profesori dobro uhljebljena, povlašćena kasta koja uživa u sveopštoj apatiji. Još se diče copy/paste doktoratima i naučnim radovima...

ODGOVORITE
Name

hare

31.07.2017 08:53

Nisu studenti krivi sta kad bi se studenti sami digli i srusili rezim. Ko bi dosao na vlast isti oni koji nista nisu mogli ovom rezimu znaci nesposobni.Zato treba ucevni sposobni koji mogu to voditi akademici ljudi koji su sposobni za to najbolji i najposteniji sve drugo je bezkorisno pricati, jedino tako se ova Bosna izvuci iz bjede i kriminala.

ODGOVORITE
Name

боле

31.07.2017 10:22

Ово је све фуј,паметни живе по систему мени је добро брига ме како је другима.Поштени се нешто батргају покушавајући промјенити мишљење оних око себе,отворити им очи.Најпаметнији одоше из ове баруштине и жабокречине.А ми који имамо дјецу а немамо петљу да одемо одавде,и нисмо чланови ни једне странке,ми нисмо доспјели нигдје.

ODGOVORITE
Name

Brod

31.07.2017 14:03

Sve crvena (kako reče Rajko.V) kopilad.

ODGOVORITE
Name

Bruka

31.07.2017 15:13

Neka je i ova tema konačno došla na red

ODGOVORITE
Name

Precjednik

31.07.2017 16:59

Ja ću ukinuti Pozitivnu Srpsku. Koliko sam im samo love dao a rezultati nikakvi. Opraše boga-oca. Pa neće to više moći tako. Valjda sam ja glavni Baja ovdje.

ODGOVORITE