Sudije su pokvarene: Uzimamo sve do Tokija!

A i tamo ćemo da pobedimo! Danilo Ikodinović o aktuelnom trenutku srpskog vaterpola, Jakšić i Ubović uvereni u medalju protiv Grčke (15. 00).

Ostali sportovi 29.07.2017 | 14:00
Sudije su pokvarene: Uzimamo sve do Tokija!
Došlo je vreme da naši vaterpolisti umesto završnog odigraju pretposlednji meč na nekom turniru. Navikli su nas na zlata, na pobede u finalima, ali će danas od 15.00 (TV RTS 1) da se bore za bronzanu medalju na Prvenstvu sveta u Budimpešti.

Rival je Grčka, koju su naši Delfini u takmičenju po grupama glatko dobili (11:6) i ako je do kvaliteta onda ne bi smelo da bude problema na čuvenom plivalištu „Margit Siget“.

„Recept za pobedu je model igre iz prvog meča. Izgubili smo ga u duelu sa Hrvatima. Ako uspemo da ga vratimo, onda problema ne bi smelo da bude. Igrali smo u grupi znamo im centre. Naš cilj je da se kući vratimo sa medaljom“, precizirao je Nikola Jakšić, jedan od najmlađih u ekipi Dejana Savića.

Još jedan od igrača na kojima počiva budućnost naše selekcije, Nemanja Ubović siguran je da će izdanje u duelu sa treće mesto biti kvalitetnije nego u polufinalnom okršaju sa Hrvatima.

„Ostala nam je samo još jedna utakmica i ako se vratimo kući sa medaljom biće to naš uspeh. Grci su nezgodni, neće biti kao u grupi ali verujem da možemo još jednom da ih savladamo. Teško je dva puta pobediti istu ekipu na takmičenju ali nemamo izbora“, dodao je Ubović.

S druge strane, poraz od Hrvatske, koji je označio prekid četvorogodišnje strahovlade naših vaterpolsita svetskim vaterpolom, teško je pao nekadašnjem reprezentativcu Danilu Ikodinoviću, koji je deo razloga rezultata od četvrtka veče (11:12) pronašao u igrama van bazena.

„Sudije su, bre, pokvarene. Nikad se nije desilo da donesu odluku u našu korist. Međutim, arbitri nisu krivi za poraz u polufinalu. Hrvati su igrali srčanije i više su želeli pobedu, a naša igra je bila neprepoznatljiva. Samo su Prlainović i Mandić dali doprinos, a kod njih osam-devet igrača“, pojasnio je Ikodinović za Alo.

Prema njegovim rečima, srpski vateprolo tim je toliko nadmoćan u odnosu na ostatak planete da za njega „nema zime“, pa skepticima da će poraz od Hrvata da označi kraj jedne generacije odgovara jasnim stavom.

„Ma, nema govora o tome, to može da priča samo neko ko se ne razume u sport. Vidim da se stvorila atsmofera tragedije, što je suludo. Možda ružno zvuči, ali bio je red da izgube. Ljudi, pa mi nismo bili poraženi tri godine. Već na sledećem Evropskog prvenstvu se vraćamo gde nam je i mesto. Uzimamo sve do Olimpijskih igara u Tokiju, a i tamo ćemo trijumfovati. Za klasu smo bolji od svih, ne mogu ni Grci, ni Španci, ni Mađari toliko da napreduju da bi nas prestigli. Hrvati su u četvrtak imali svoje veče  i ništa više. Verujte mi, niz se nastavlja“, kaže Ikodinović.

U finalu Prvenstva sveta sastaju se domaćin Mađarska i Hrvatska, a naši će imati priliku da niz medalja nastave osvajanjem bronze.

„Ubeđen sam da ćemo pobediti Grke. Očekujem ubedljiv trijumf. Siguran sam da ova ekipa neće psihički pasti, to su surovi profesionalci. Selektor Dejan Savić će sigurno znati kako da ih motiviše, njegova uloga je sada mnogo važna“, dodao je Dača Ikodinović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar