U pretresima pronađeno oružje

Na području Tuzlanskog kantona u pretresima na 14 lokacija pronađeno je oružje, municija i droga, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Bosna i Hercegovina 28.07.2017 | 18:07
U pretresima pronađeno oružje
U Tuzli su kod lica čiji su inicijali M.B. /21/ pronađene dvije replike automatske puške i tri stabljike biljke koja podsjeća kanabis, dok je kod lica E.A. /29/ pronađen gasni pištolj.

Kod lica čiji su inicijali V.Đ. /30/ u Tuzli pronađena je manja količina materije koja podsjeća na drogu spid.

Nakon završenih kriminalističko-istražnih radnji, protiv M.B. će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv lica E.A. biće dokumentovan prekršaj prema zakonu o oružju i municiji Tuzlanskog kantona, dok će protiv V.Đ. nakon vještačenja biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa u Srebreniku, kod lica čiji su inicijali Z.S. /69/ pronađena je vazdušna puška za koju nije posjedovao potrebna dokumenta, pa će protiv njega biti dokumentovan prekršaj shodno zakonu o oružju i municiji.

U pretresu u Lukavcu kod lica čiji su inicijali E.B. pronađen je gasni pištolj sa pet metaka i vazdušna puška za koju nije imao dokumentaciju, pa će i protiv njega biti dokumentovan prekršaj.

Kod lica čiji su inicijali S.Č. /19/ u Živinicama pronađena je digitalna vaga, dvije ručne drobilice za mehaničku preradu kanabisa, sedam tableta ekstazija i drugi predmeti.

Protiv ovog lica biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Tokom pretresa na području opštine Gračanica kod lica čiji su inicijali I.H. /47/ pronađene su dvije stabljike kanabisa dužine 60 i 80 centimetara, pa će protiv njega biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je radeći na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela izvršila pretrese s ciljem pronalaska i oduzimanja predmeta koji se dovode u vezu sa različitim krivičnim djelima.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar