''Mukica'' Aleksis Sančez...!

Usred leta u džemperu sa šalom oko vrata. . . Stvarno bolestan ili infantilno kontrira Vengeru? Još se ne zna kada će se Čileanac pridružiti treninzima Arsenala.

Fudbal 31.07.2017 | 14:15
''Mukica'' Aleksis Sančez...!
Arsenal je postavio jednačinu i izračunao: bolje mu je i da narednog leta ostane bez obeštećenja ako će sa Aleksisom Sančezom da obezbedi povratak u Ligu šampiona. Međutim, izgleda se Čileanac posebno ne zanima za matematiku Tobdžija, pa je još jednom izneverio očekivanja Arsena Vengera.

Naime, taman što je šef struke londonskog kluba najavio Aleksisov dolazak na subotnji trening ekipe, ubojiti napadač je na Instagramu okačio fotografiju koja ga prikazuje u džemperu sa šalom oko vrata. Pored objašnjenje: bolestan.

Ostrvska javnost se međutim pita da li je Sančez zaista bolestan ili se ponaša pomalo infatilno pokušavajući da dodatno istanji Vengerove živce i promora ga na prodaju.

Sančez inače na pripreme kluba kasni sa dozvolom, pošto je sa reprezentacijom Čilea igrao u finalu Kupa konfederacija. Međutim, sada je ausvajz istekao, a Aleksisa još nema što mnogi tumače željom da ode u neki drugi klub. Najverovatnije Pari Sen Žermen, mada se pominjao i Mančester Siti u kome bi obnovio saradnju sa Pepom Gvardiolom.

I u Parizu i u Mančesteru zarađivao bi sigurno mnogo više od oko 7.500.000 koliko trenutno prima na Emirejtsu. Uostalom, uprava Arsenala je i sama nagovestila da je spremna da mu više nego duplira platu na celih 16.000.000 evra, ali konkurencija nudi i više. A drugi klubovi pritom nude i Ligu šampiona, koju je Arsenal ispustio prvi put posle dve decenije.

Sančezu se zato ide, ali Arsenal ne planira da popusti. Samo na osnovu učešća u Ligi šampiona dobili bi oko 45.000.000 evra. Zašto onda prodavati Sančeza za tek nešto veće pare ako on svejedno može da im to donese kroz rezultate, pa da zatim ode kao slobodan igrač?

Pitanje je samo, može li? Posebno ako ostane na trenutnoj plati i nastavi da se ponaša kao dete. Doduše, na terenu se nikad nije ponašao bilo kako osim sasvim profesionalno.

Druga opcija je da Pari Sen Žermen pošalje pomalo "prepumpanu" ponudu od preko 75.000.000 evra za Sančeza. Tobdžije jednostavno nemaju puno izbora - Monako zaTomu Lemara traže celih 80.000.000.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar