Partizan prodao Mihajlovića!

Krilni fudbaler ide u Herenven za 1,7 miliona evra, rekao je za "Informer" Miloš Vazura.  

Fudbal 27.07.2017 | 17:00
Partizan prodao Mihajlovića!
Mihajlović odlazi iz Partizana za 1.700.000 evra! Krilni napadač Partizana Nemanja Mihajlović trebalo bi da pređe u holandski Herenven, prenosi "Mozzart sport".

Na pomolu je i četvrti milionski transfer Partizana u letnjem prelaznom roku. Treći kad je reč o odlascima. Posle Nikole Milenkovića (5.100.000 evra) i Dušana Vlahovića(1.500.000) prodatih Fjorentini (štoper otišao odmah, napadač ostao na pozajmici dok ne postane punoletan), Partizan je blizu da u inostranstvo pošalje i – Nemanju Mihajlovića.

Za krilnog vezistu crno-belih interesovanje je pokazao Herenven i veoma je konkretan u nameri da ga odvede u Holandiju. Predstavnici ovog kluba već treći dan borave u Beogradu, pregovaraju sa čelnicima srpskog prvaka i kako je rečeno MOZZART Sportu, ostali su detalji do realizacije posla.

Tome u prilog i podatak da je krilni vezista danas putuje za Holandiju i da se samo čeka da prođe lekarske preglede, posle čega će ugovor sa članom Eredivizije biti ozvaničen.

Herenven je na sto stavio ponudu vrednu 1.700.000 evra na ime obeštećenja za doskorašnjeg člana mlade reprezentacije. To je novac koji je zadovoljio apetite Partizana čiji su čelnici ponudu prihvatili. Pogotovo ako se ima u vidu da je Mihajlovićpre dve godine, u poslednjim satima prleaznog roka avgusta 2015, stigao iz Rada za 200.000 evra. To znači da mu je cena, zahvaljujući igrama za crno-bele porasla osam i po puta.

Kompletan posao završio je generalni direktor Miloš Vazura. U sredu je razgovarao razgovarao sa delegacijom iz Holandije (prisutnom u utorak i na meču sa Olimpijakosom), pregovori su nastavljeni danas i kako se može čuti trebalo bi da budu finiširani u petak. Partizan je pokušao da dobije i procente od sledeće prodaje Nemanje Mihajlovića (Herenven nije hteo), ali je zato dogovorena što povoljnija dinamika isplate obeštećenja,
"Sve smo se dogovorili sa ljudima iz Herenvena. Neca danas ide na preglede i ako sve bude u redu potpisaće ugovor. Partizan će dobiti 1.700.000 na ime obeštećenja, a taj novac će stizati u ratama do sledećeg juna", predočio je za naš portal Miloš Vazura, direktor crno-belih.

Transferom Nemanje Mihajlovića u Herenven crno-beli će praktično „pokriti“ dolazakSejdube Sume, pošto su se obavezali da u naredne dve godine isplate Slovanu 1.650.000 evra za obeštećenje. Deluje kao dobar posao.

A i holandska liga deluje kao savršena za igrača Mihajlovićevog potencijala i načina igre. Pogotovo što je reč o Herenvenu, zastupniku fomracije 4-3-3, gde bi popularnom Necibilo namenjeno mesto levog krila u krajnje ofanzivnoj postavci.

I još nešto: ukoliko se transfer u Herenven realizuje Nemanja Mihajlović bi postao treći najskuplje plaćen igrač kluba u poslednjih sedam godina. Obeštećenje za Basa Dosta(Herakles, 2010) bilo je 2.750.000 evra, a za Arbera Zenelija (Elfsborg, 2015) 1.950.000 evra. Partizanova „sedmica“ je odmah iza njih.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar