Protest u Splitu protiv političara

Grupa građana uz podršku više organizacija civilnog društva večeras je u Splitu organizovala protest pod nazivom "Split gori", s ciljem da upozore na probleme u ovom gradu nakon nedavnih velikih požara.

Region 24.07.2017 | 22:10
Protest u Splitu protiv političara
Protest ispred zgrade Banovine počeo je oko 20.30 časova, a predstavnici organizatora zahvalili su vatrogascima, pilotima kanadera i svima drugima koji su učestvovali u gašenju vatre.

Okupljeni su pozvani da se uzdrže od govora mržnje, a u pozivu na okupljanje istaknuto je da su "izjave odgovornih lica za vrijeme i nakon velikog požara na ivici Splita uzrokovale dodatno nepovjerenje građana u sistem".

Katarina Duplančić iz Savjeta mladih grada Splita rekla je da se ne smije dozvoljavati da ovakve situacije građani sami moraju da rješavaju.

"Vlasti, službe i institucije su na klizavom terenu i pod budnim okom građana. Kad će nam ponovno priuštiti nešto ovako? Ko će odgovarati kada vatrogasno vozilo ne može doći do moje ili vaše kuće, ili do vrtića u kojem se nalazi vaše dijete? Hoćemo li opet tražiti informacije na stranicama odgovornih i ništa ne naći? Hoće li se opet građani sa djecom morati sami organizovati i braniti Karepovac?", upitala je Duplančićeva.

Na protest nije došao niko iz gradske vlasti, ali jeste poslanik Mosta u hrvatskom Saboru Miro Bulj.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je ranije da preliminarna procjena štete od požara na području Splita i okoline iznosi 5,7 miliona evra.

Prema preliminarnom izvještaju Splitsko-dalmatinske policijske uprave, potpuno su izgorjele tri nastanjene kuće, a 33 djelimičmno.

Potpuno je izgorjelo 13 nenastanjenih kuća, jedna djelimično, 18 automobila potpuno i četiri djelimično, četiri teretna vozila potpuno i jedno djelimično, zatim 11 maslinjaka, dva plastenika i jedan staklenik. 

(Srna)
.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Za

24.07.2017 20:38

Pa zar ovi nisu za dom spremni, pardon, prespremni? Šta im mogu požari, šta im mogu mine, oni su za dom spremni i za odbranu domovine.

ODGOVORITE