Sporazumi osnov za saradnju

Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, te predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev ocijenili su danas u Sarajevu da je najavljeno otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja, te potpisivanje niza sporazuma, kao što su priznavanje vozačke dozvole i prelazak granice sa ličnom kartom, osnov za dalje unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene između dvije zemlje.

Bosna i Hercegovina 23.07.2017 | 14:26
Sporazumi osnov za saradnju
Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da su sagovornici konstatovali da između dvije prijateljske i bliske zemlje nema otvorenih pitanja, štaviše, naglasili su da su politički odnosi izuzetno dobri.

Zaev je upoznao je članove Predsjedništva BiH sa aktuelnom sociopolitičkom situacijom u njegovoj zemlji i njenim evroatlantskim putem za koji cijeni da nema alternativu.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zadovoljstvo zbog formiranja nove vlade i stabilizacije prilika u Makedoniji, smatrajući da je tako upućena snažna poruka cijelom regionu da je moguće napraviti ozbiljan iskorak ka stabilnosti zemlje i prosperitetu njenih građana.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao njegov savjetnik Tugomir Čuljak.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ime

23.07.2017 12:45

Stvara se mala YU !

ODGOVORITE
Name

23.07.2017 13:08

Rekao sam ja, BiH, Crna Gora i Makedonija.

Name

Neko iz mase

23.07.2017 15:19

Lijepo sve ovo ali ce ovo sve baja ukopati

ODGOVORITE
Name

kameleon

23.07.2017 15:54

Sva sreća pa Zaev nije koristio mostarski aerodrom.

ODGOVORITE