Neka se trese Španija!

Sevilja pripremila tužbe za Vitola, njegovog oca, Atletiko, Las Palmas. . . ! Ogorčeni čelnici Sevilje spremni za pravni rat!

Fudbal 24.07.2017 | 17:45
Neka se trese Španija!
Mislili ste da je zvaničnim predstavljanjem Vitola (gde je poljubio grb kluba za koji će nastupati na pozajmici šest meseci?!) na stadionu Las Palmasa stavljena tačka na sagu koja se protezala mesecima unazad? Prevarili ste se!

Jer, ne samo da nije gotovo, nego se sprema dosad neviđeni pravni rat, gde će Sevilja udariti na apsolutno sve strane koje su uticale da Vitolo u poslednjem trenutku promeni odluku i preseli se u Atletiko Madrid, odnosno Las Palmas na polugodišnje doigravanje.

Sevilja je slučaj predala dvema advokatskim kućama, koje su spremile kompletnu papirologiju kako bi se dokazalo da je klubu opstruiran produžetak ugovora sa ponajboljim igračem, te da su se Atletiko Madrid i Las Palmas nezakonito umešale i „obmanule“ Vitola da promeni odluku. Na tapetu je i Vitolov otac, koji je navodno imao najveći uticaj u celoj priči.

Andaluzijski klub se javnosti obratio putem zvaničnog saopštenja gde je istaknuto da će se krenuti u pravnu borbu i da niko neće biti pošteđen.

Podsetimo, cela zbrka se dogodila oko Vitolovog transfera, odnosno ostanka u Sevilji. Prvobitno je bio viđen kao novo pojačanje Atletika i to za 30.000.000 evra. Onda je Sevilja uspela da se dogovori sa Vitolom oko produžetka saradnje sa platom od 4.000.000 evra godišnje, što je bilo potvrđeno 10. jula. Ali, onda se najednom pojavila informacija da su svi pregovori kluba i Vitola prestali i da je igrač prestao da trenira sa ekipom. Nedugo zatim čelnici Las Palmasa pojavili su se u prostorijama La Lige sa koferom u kojem je bilo 37.000.000 evra, a to je zapravo bio Atletikov novac namenjen za ovaj transfer.

I dalje nije poznato šta se zapravo dogodilo u periodu između Seviljinog dogovora saVitolom, do Atletikove kupovine, ali se pretpostavlja da su emisari madridskog kluba obmanuli Vitola seniora i da je tako nastala kompletna pometnja.

Očekujemo svašta, posebno jer je Vitolo navukao veliki bes navijača Sevilje. Inače,Vitolo će ove sezone dva puta gostovati na stadionu Ramon Sančez Pizhuan. Prvo kao igrač Las Palmasa, a onda kao igrač Atletiko Madrida. Biće zanimljivo...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar