La Liga od avgusta, "Klasiko" u decembru!

Fudbalski savez Španije (RFEF) objavio je raspored utakmica za novu sezonu u LaLigi, a prvi "Klasiko" između Real Madrida i Barselone igraće se u decembru.  Raspored španske lige: Ne može Klasiko 20. decembra! Revanš rešava prvenstvo? La Liga izbacila "plan rada" za narednu sezonu. . .

Fudbal 23.07.2017 | 20:00
La Liga od avgusta, "Klasiko" u decembru!
Real će na stadionu Santjago Bernabeu Barselonu ugostiti 20. decembra, samo četiri dana po završetku Svetsko klupskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na kom će Madriđani učestvovati.

Naime, finale FIFA Svetskog klupskog prvenstva igra se samo četiri dana ranije, tako da je teško poverovati u takav rasplet da La Liga ne izađe u susret prvaku Evrope i odloži taj okršaj sa Kataloncima.  

Zanimljivo jer i to da će revanš na Nou Kampu biti odigran samo dva kola pre kraja, tako da bi lako moglo da se dogodi da bude presudan u borbi za titulu. 

Drugi "Klasiko" u sezoni igraće se 6. maja 2018. godine, u trenutku kada će se najverovatnije rešavati pitanje osvajača Primere, a Barselona će tada biti domaćin na stadionu Kamp nou.

Madriđani će u odbranu titule početi na gostovanju protiv Deportiva iz La Korunje, dok će Barselona ugostiti Betis. Sezona u španskoj Primeri počinje 19. avgusta.

Oba tima sezonu će početi 13, odnosno 16. avgusta kada će se sastati u španskom Super kupu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar