Ako ne može Nindža, može Ratnik?!

Inter ne odustaje od Vidala! Spremna je i alternativa - Kovačić! Nerazuri poslali novu ponudu za čileanskog vezistu.

Fudbal 23.07.2017 | 16:45
Ako ne može Nindža, može Ratnik?!
Inter nema nameru tek tako da odustane od Artura Vidala.

Mada je u jednom trenutku izgledalo da će Inter definitivno izgubiti i trku za potpis čileanskog veziste zbog toga što Bajern sprema novi ugovor i platu od astronomskih 15.000.000 evra godišnje, izgleda da je sve to bila samo varka kako bi se Inter skinuo s grbače. 

Pouzdani čileanski list Merkurio tvrdi da su stvari drugačije. Naime, Inter je preko sportskog direktora Pjera Auzilija poslao Bajernu novu, unapređenu ponudu za Vidalakoja glasi: Obeštećenje 60.000.000 evra, plus bonusi na ime individualnih i timskih ostvarenja. Što se Vidala tiče, njega čeka četvorogodišnji ugovor od 8.000.000 evra, čime bi postao apsolutno najplaćeniji igrač Serije A, ispred Gonzala Iguaina i Paula Dibale. 

Inter je ovog leta u očajničkoj potrazi za kvalitetnim igračem u srcu veznog reda. Gotovo je izvesno da je Rađa Najngolan stvar prošlosti, s obzirom da će Nindža jako brzo potpisati novi ugovor s Romom, Havijer Pastore je preskup, dok Čelsi nema sluha da spusti cenu za Nemanju Matića sa 45.000.000 evra. 

U slučaju da Interu propadne i ovaj pokušaj kupovine, Auzilio je već spreman da krene i po alternativno rešenje. U pitanju je Mateo Kovačić, koga je Inter pre dve godine pustio u Real za 31.000.000 evra. Auzilio se, tvrde italijanski mediji, već sastao sa Mariom Mamićem, sinom nekadašnjeg predsednika Dinama Zdravka, kako bi probao da ga ubedi da je vreme da se Kovačić vrati u Inter. 

Podsetimo, za Kovačića je opasno zagrizao i Totenhem, a Real je već odbio prvu zvaničnu ponudu na 25.000.000 evra. 

Dok se i dalje čeka čovek koji bi trebalo da "zaključa" sredinu terena, Inter pokušava što pre da završi transfere Patrika Šika i Matijasa Vesina. Mada se prvobitno pisalo da je Šikna pragu stadiona Đuzepe Meaca, iz Sampdorije je stiglo kratko obaveštenje da nikakvih razgovora dva kluba nije bilo.
„Nismo razgovarali o Patriku“, poručio je Sampin savetnik Antonio Romei. 

Doduše, vrlo je moguće da je ovo samo diverzija kako bi se privuklo interesovanje još nekih kupaca za mladog češkog strelca. 

Što se Vesina tiče, njegov transfer bi zaista trebalo da bude zaključen u narednim danima, a najkasnije do početka naredne sedmice. Doduše, još se raspravlja o iznosu obeštećenja, jer Fjorentina traži 24.000.000 evra, a Inter nudi tek negde oko 18.000.000. 

Dani izazova za Inter. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar