Linta: Vratiti imovinu Srbima

Vašington bi trebalo da izvrši pritisak na Zagreb i Sarajevo da konačno počnu da rješavaju imovinska pitanja protjeranih Srba, izjavio je predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Region 20.07.2017 | 09:55
Linta: Vratiti imovinu Srbima
On je povodom obećanja američkog potpredsjednika Majka Pensa predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će Vašington donirati dodatnih 10 miliona dolara za stambene probleme izbjeglica, rekao da je dobrodošao svako ko je voljan da pomogne rješavanje ključnog problema izbjeglih Srba.

"Mislim da je krajnje vreme da nakon 22 godine od završetka ratova na prostoru bivše Jugoslavije, proterani konačno imaju svoj dom i da prestanu biti podstanari, koji plaćaju kiriju i na taj način odlažu rešavanje ključnog problema", rekao je Linta za "Sputnjik".

Ivan Mišković iz srpskog Komesarijata za izbjeglice ocijenio je dobrom američku najavu o dodatnim sredstvima, jer će omogućiti da se projekat zbrinjavanja izbjeglica sprovede kako je planirano.

Na teritoriji Srbije projekat se ubrzano sprovodi, a Srbobran, Paraćin, Beograd, Vršac, Prokuplje, Sremska Mitrovica i Kruševac su samo neki od gradova u kojima se grade stanovi i kuće za izbjeglice.

Mišković navodi da se u ovom momentu radi na implementaciji 6.000 stambenih rješenja - stanovi, montažne kuće, paketi građevinskog materijala i seoska domaćinstva.

On je podsjetio da su krajem juna uručeni ključevi hiljaditom korisniku ovog programa, dodajući da je u istom mjesecu održan sastanak donatora u Beogradu, od kojih su najveći EU, pa SAD.

"Pre početka projekta detaljno su ispitivane potrebe. Posljednji podaci govore da nešto više od 7.000 izbjegličkih porodica čeka na krov nad glavom, tako da se očekuje da se u okviru ovog projekta u narednih nekoliko godina obezbede sva ta stambena rešenja", rekao je Mišković.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Kal

20.07.2017 08:17

U velikoj su Srbiji, to je bio cilj, kako je sad plakanje.

ODGOVORITE
Name

za Kal

20.07.2017 09:06

Ovdje niko ne place, jbg. kuda ce ovaj svijet kada "demokratske" snage sa zapada podrzavaju separatiste i teroriste - e to je za plakanje, ali i tome ce doci kraj. Vidjecemo ko ce na kraju "na plakanje"

Name

Halo

20.07.2017 13:11

Kal, oni su samo htjeli ostati svoji na svome a ne izbaceni iz Ustava. Kako god, doci ce sve na svoje, ono sto je njihovo njihovo je, nebitno kako se zove drzava. Drzave se mijenjaju, a vlasnistvo ostaje.

Name

re

20.07.2017 13:35

Tako je VLASNISTVO je odraz pravde. Al to treba provesti u svojm dvoristu evo ja bi prvo vratio imovinu Fati Orlovic pa redom svima

Name

Halo

20.07.2017 21:26

re, i ja se slažem s tobom. I njeno vlasništvo je neprikosnoveno. Kao i svako drugo.

Name

Re.

21.07.2017 09:20

Ne vratiti ,nego izplatiti .

Name

bosanac

20.07.2017 08:27

To ce Čović i Dodik rijesiti vlastitim donacijama, a i veliki su prijatelji srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

luu

20.07.2017 08:43

Tuga braco, da se jedna HR, clanica EU, ovako smije ponasati. Sramota!

ODGOVORITE
Name

RE LUU

20.07.2017 10:23

Pa kad vise imaju od velike Srbije sta ce im to u Hrvatskoj koja je clanica EU srbi svakako ne zele u EU znaci duplo imaju vise nek kad bi se vratili u Hrvatsku...

Name

Ime

20.07.2017 13:28

Svi Srbi iz krajine imaju HR putovnicu i sad masovno traže posao ili već rade u EU. Hebe se njima za sve na ovim prostorima..

Name

Osvit

20.07.2017 10:42

Raspadom bivse drzave stvorene su plemenske zajednice uokvirene organizacujski u kvazi drzavice ciji je dobar broj gradana samozadovaljujuci se uz plakate "za dom spremni" ili "spremte se spremte" i smatrajuci to vrhuncem naciinalne ekstaze zaboravili da treba i raditi i stvarati jer su ono sto su nasljedili od predaka ili oteli od protjeranih sugradana drugih nacinalnosti davno procerdali li obesmislili zivot buucih generacija na ovom prostoru.U susjednoj nam Hrvatskoj toliko su napredovali da umalo nisu cak i drugi najveci grad izgubili u pozaru,a zamislite premijer i presjednik Srbije kao najveci uspjeh navodi izvoz jabuka u Rusiji za citavih 200 miliona dolara.Za mladu generaciju koja ne pamti nekad su godisnje samo banjalucke fabrike izvozile dva puta toliko industrijskih proizvoda godisnje.Sve te fabrike su nestale dok su se pripadnici nasih nacija samozadovoljavale i padale u nacionalne ekstaze.A oni koji su projektovali i izveli projekte humanih preseljenja ili bratoubilackih ratova i dalje pljackaju i otimaju ,pricaju o crvenim kugama i uzvisenosti ciljeva nacionalnog onanisanja.

ODGOVORITE
Name

Huso

20.07.2017 11:32

I ja bih se rado vratio u svoj Visegrad, ali nemam gdje kad su mi srusili kucu i neko namjerava da mi omugucava finansijski da je opravim.

ODGOVORITE
Name

Dijaspora

20.07.2017 13:02

Jarane i ja bih rado kuci, ali Vojkan me protjra po nalogu Radovana. Morao sam u Germany da se patim sa 5000€ mjesecno. Pozdrav iz USA, Nevada sa poslovnog puta. Elektroauto Tesla ali nije iz Trebinja.

Name

BOBA

20.07.2017 13:18

I TI SI SVOJE ISPRIČAO DOKLE ISTE PRIČE.

ODGOVORITE