Filmska potera za kradljivcima

Vozači i putnici-namernici na italijanskom autoputu A1 kroz pokrajinu Tockanu minulog vikenda svedočili su poteri u stilu najboljih akcionih filmova, izveštavaju lokalni mediji.

Bosna i Hercegovina 18.07.2017 | 09:16
Filmska potera za kradljivcima
U središtu pažnje bila su dvojica državljana BiH – starosti 51, odnosno 31 godinu – nastanjeni u mestu Đuljano in Kampanja (Napulj).
 
Oni su upali u zlataru u mestu Tavarnuze, blizu Firence, u nameri da izvrše pljačku. Bezuspešno su pokušali otvoriti sef, ali su aktivirali alarmni sistem povezan s policijskom stanicom u Firenci.

Umesto dragocenostima iz sefa Bosanci su se morali zadovoljiti satovima, lancima i drugim vrednim predmetima iz izloga zlatare.

Pobegli su u BMW, no vrlo brzo im je za petama bila policija. Usledila je dramatična potera italijanskim autoputem A1 pri čemu se BMW u kojem su bili Bosanci kretao brzinom od 200 km/h.

Tokom potere patrola italijanske saobraćajne policije iz Batifolea (Areco) ispalila je tri hica upozorenja u pravcu BMW. Ni to nije bilo dovoljno da zaustavi Bosance koji su nastavili vožnju "cik-cak".

Nakon 20-ak minuta jurnjave BMW je zaustavljen na odmaralištu u blizini Monte San Savino (Areco). Ni tada se provalnici iz BiH nisu želeli predati nego su preskočili mrežnu ogradu i trčeći pobegli u obližnje polje, prenosi Radio Sarajevo.

Policajci su ih uspeli zaustaviti i uhapsiti, a jednog od provalnika okrznuo je metak zbog čega je smešten u bolnicu u Arecu.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brzi

18.07.2017 07:41

Ljudi se samo salili,pa vi ne poznate bosance.

ODGOVORITE