Zvezda: Stigla milionska ponuda za Račića!

Nove opcije za golmana i 250. 000 evra do Rodića! Vri na Marakani. . . !

Fudbal 18.07.2017 | 10:15
Zvezda: Stigla milionska ponuda za Račića!
Od braće Ilić (Luke i Ivana) na Marakanu će da sleti 5.500.000 evra, od golmana Filipa Manojlovića još 1.200.000, već je inkasiran novac od Mihaila Ristića (2.000.000), međutim, to po svemu sudeći neće biti jedine prodaje Zvezdine dece ovog leta. Svi su izgledi da bi niz mogao da nastavi - Uroš Račić.

Talentovani vezista je tek zakoračio na veliku scenu, odigrao je 90 minuta revanša sa Florijanom i ušao u nadoknadi vremena na gostovanju Irtišu, ali potencijal kojim raspolaže, demonstriran u mlađim reprezentativnim kategorijama, očigledno se ceni van granica Srbije. Tako Večernje novosti, koje su prve i najavile transfer braće Ilić, sad pišu da je Crvena zvezda dobila ponudu za Račića. Vrednu 1.500.000 evra, s tim da se ne navodi ime kluba.

„Nova glavobolja za Upravni odbor, pogotovo što je statisti vezista već blizu prvog tima, dobija šansu i ukoliko se ustali u startnoj postavi, cena može pbrzo da mu preraste ponuđenu“, obrazlažu Novosti interesovanje za momka iz „klase 1998“.

Isti izvor dodaje da bi crveno-beli mogli da dobiju još jednog levog beka. Dugo se priča o povratku Milana Rodića u srpski fudbal. Nekadašnji član OFK Beograda je ugovorom vezan na Krila Sovjetov, ali prema svim pokazateljima njegov dolazak na Marakanu je dogovoren. Jedini što je u tome što Rusi čekaju da im viceprvak Srbije uplati 250.000 evra na račun, na ime obeštećenja.

Kad transakcija bude izvršena, terner Vladan Milojević će dobiti još jednu opciju kraj leve aut linije, a kapiten Dušan Anđelković konkurenta za mesto u timu uz mladog Stefana Miloševića, jer se Rodić najbolje snalazi na toj poziciji.

S obzirom da je prelazak Filipa Manojlovića u Hetafe pitanje trenutka, uprava Crvene zvezde užurbano traga za novim golmanom. U prvi plan iskočio je reprezentativac Kanade Milan Borjan, trenutno pod ugovorom sa Ludogorecom, pisalo se da je generalni direktor Zvezdan Terzić zvao i nekadašnjeg prvotimca Partizana Bojana Šaranova, a od jutros su na meniju još dve opcije.

Prva je manje realna. Reč je o Aleksandru Jovanoviću, čuvaru mreže Arhusa, koji uspešno brani u Danskoj i ima pozive platežno daleko boljih klubova nego što je Zvezda, ali je procena da je za njegov razvoj najbolje da brani još jednu sezonu u tamošnjem prvenstvu, dok je druga varijanta i prustupačnija i realnija.

U pitanju je Milan Mijatović (30), prvi golman Budućnosti, koji je, uverava Blic, čelnicima Zvezde zapao za oko prošlog utorka. Bio je najbolji pojedinac podgoričkog tima u porazu od Partizana. Iako je primio dva gola (jedan iz penala) skinuo je nekoliko zicera i potvrdio status A reprezentativca Crne Gore.

Dogovor sa upravom Budućnosti bi bio izvodljiv, tim pre što Podgoričani žele od crveno-belih da pozajme špica Vladimira Jovovića. Sve bi moglo da bude jasnije već posle revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto će Mijatović imati još jednu prikliku da protiv tima iz Humske pokaže kakav je golman.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar