1.000 evra za noć u hotelu u Skoplju?!

Skopski ugostitelji uvideli priliku da zarade preko noći - cene u hotelima i do 10 puta veće pred meč Superkupa Evrope Real Madrid - Mančester junajted 8. avgusta!

Fudbal 19.07.2017 | 18:00
1.000 evra za noć u hotelu u Skoplju?!
Navijači Mančester junajteda i Real Madrida koji su preko raznih online sajtova za hotele želeli da rezervišu sobe u skopskim hotelima, prilično su besni zbog cena.

Naime, pojedini skopski hoteli, uvidevši da će navijači dva velika svetska kluba pohrliti na meč Superkupa Evrope 8. avgusta, odlučili da zarade preko noći, povećavajući svoje cene i do 10 puta!

Tako, recimo, u pojedinim hotelima noćenje sada košta i do 1.000 evra!!!

Predsednik Hotelske asocijacije Makedonije Krste Blaževski kaže da bi ovo moglo neghativno da se odrazi na reputaciju zemlje, dodajući da su ruke vezane i toj asocijaciji, ali i nadležnom Ministarstvu turizma koje ne može da utiče na hotelijere.

Jedino što je moguće jeste da oni koji su rezervisali hotel ranije i platili avans, po znatno nižim cenama, sada mogu da tuže hotele ako su u međuvremenu promenili cene i znatno ih povećali.

Blaževski je dodao i da je veliki broj navijača oba kluba, u međuvremenu, otkazao rezervacije i da su se odlučili za spavanje u hotelima u okolnim zemljama (Srbija, Bugarska).

Vlada Makedonije je u međuvremenu apelovala na hotele da se "urazume", a zapretila je i preprodavcima karata.

Utakmica osvajača titule prvaka Evrope, Reala i Lige Evrope, Mančestera biće odigrana na skopskom stadionu "Filip Drugi".  

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar