"SAD se miješao u ruske izbore"

Bivši savetnik nekoliko američkih predsednika, od Bila Klintona pa do Donalda Trampa, Majkl Kaputo, izjavio je za "Foks njuz" da je moguće da su se Rusija i ruska vlada mešale u izbore u Americi, kao i u drugim zemljama, isto koliko to radi i Amerika.

Svijet 16.07.2017 | 14:06
"SAD se miješao u ruske izbore"
" Isto radimo i mi. Mi se možda ne bavimo hakovanjem. Možda se i bavimo, ne znam. Ali mogu da vam kažem, kao neko ko je poslat u Moskvu kako bih se mešao u njihove izbore, sve opozicione partije u Rusiji su bile zabrinute za moj rad, i rekle da moram da prestanem. Sad shvatam ironiju", rekao je Kaputo u intervjuu za "Foks njuz".

Voditelj je zatim pitao Kaputa da li je u Rusiju poslat od strane američke vlade, na šta je odgovorio da ga je poslala administracije Bila Klintona.

"Poslat sam da se umešam u izbore i podržim kandidata", odgovorio je Kaputo.

Kako je preneo ruski portal "Sputnik", komentarišući izjavu Kaputa, da su činovnici administracije Bila Klintona 1994. godine otputovali u Rusiju kako bi pomogli da dođe do reizbora Borisa Jeljcina na mesto predsednika.

Kaputo je takođe naveo da je Moskva možda za trunku radije videla Donalda Trampa na mestu predsednika nego njegovu suparnicu Hilari Klinton.

"Ona im se nije sviđala, predstavljala je problem. Međutim, ona je bila predvidiva, apsolutno predvidiva. Mislili su da je možda Tramp bolji, ali je on nepredvidiv. To je ruska tradicija, svaki put treba izabrati predvidivu varijantu", istakao je on.

Kaputo je dodao i da Tramp pokušava da uspostavi bolji odnos sa drugim zemljama, pa tako i sa Rusijom.

"Tramp i Putin imaju šansu da promene dosadašnji manir uspostavljanja saradnje, ali mi sve te pokušaje sabotiramo kojekakvim istragama", naveo je Kaputo.

Majkl Kaputo je bio savetnik američkog predsednika Ronalda Regana, zatim je konsultovao Džordža Buša prilikom predizborne kampanje. Potom je 1994. godine otputovao u Rusiju i postao savetnik predsednika Borisa Jeljcina. Bio je uključen i u kampanju Donalda Trampa kao njegov savetnik tokom prošlogodišnjih predsedničkih izbora.

Izvor: Fox news , Sputnik

Komentari / 0

Ostavite komentar