Ministar Crnadak u Ohridu

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak juče je prisustvovao "Večeri kulture Bosne i Hercegovine u Ohridu" koja je održana u Crkvi Svete Sofije.

Bosna i Hercegovina 16.07.2017 | 12:45
Ministar Crnadak u Ohridu
Veče kulture Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji je održano u okviru zvaničnog programa Međunarodnog festivala "Ohridsko ljeto" na kome su nastupili operska pjevačica Dunja Simić iz Banjaluke i Кamerni teatar 55 iz Sarajeva sa predstavom "Žaba".

Na početku večeri prisutnima se obratila ambasadorka Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić koja je izrazila zahvalnost sponzorima festivala i svima koji su podržali događaj.

Večeri kulture Bosne i Hercegovine u Ohridu prisustvovao je ministar kulture Republike Makedonije Robert Alagozovski.



Ministar Crnadak i ministar Alagozovski su tokom razgovora ukazali na značaj kulturne saradnje između dvije zemlje, izrazili nadu da će se saradnja u toj oblasti u narednom periodu intenzivirati, te istakli značaj što skorijeg potpisivanja Programa kulturne saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije.

Večeri kulture Bosne i Herecegovine prisustvovao je veliki broj uglednih gostiju, zvaničnika, predstavnika diplomatskog kora i ljubitelja umjetnosti.

Кancelarija za odnose sa javnošću Ministarstva inostranih poslova BiH

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milojko

16.07.2017 10:55

Bravo Ministre Crnadak

ODGOVORITE
Name

Sasa

16.07.2017 11:15

U Ohridu?? Svaka čast!

ODGOVORITE
Name

Cvele

16.07.2017 12:06

Ministar Igor Crnadak, covjek sa nevjerovatnom energijom, posten politicar i covjek koji ima osjecaj za ljude koji zive na granici siromastva, a nazolost takvih je mnogo! Samo napred Igore, pobjeda 2018!!!

ODGOVORITE