Zapeo čovjek da ode iz Kine, a kako i ne bi!

Menadžeru, sredi obeštećenje, lako ću ja za platu! Paulinjo očekuje da naredne sedmice potpiše za Barselonu.

Fudbal 13.07.2017 | 12:15
Zapeo čovjek da ode iz Kine, a kako i ne bi!
Nisu uspeli (još) da ubede Pari Sen Žermen da pusti Marka Veratija, izvisili su za Danija Sebaljosa iz Betisa, pa čelnici Barselone užurbano tragaju za prvim pojačanjem ovog leta. I ponovo su aktivirali opciju angažovanja Brazilca Paulinja iz kineskog Gvangdžoa.

S tim što, za razliku od prve ponude, koju su Azijati odbili, sad 29-godišnji vezista navaljuje da se transfer što pre realizuje.

„Dobio sam jedinstvenu priliku da igram za Barselonu, zajedno sa nekim od najboljih fudbalera sveta. Moram da pričam sa predsednikom svog kluba. Otkako sam dobio ponudu iz Katalonije nikako da prestanem da mislim o njoj. Nadam se da će se sve završiti naredne sedmice“, rekao je Paulinjo u intervjuu za Mundo deportivo.

Pričao je otvoreno. Rekli bismo - netipično za fudbalere.

„Iznenadio sam se kad mi je menadžer, posle meča Brazil - Argentina, saopštio da postoji ponuda Barselone. Želeo sam tako nešto i ranije, ali nisam mogao da verujem da me traže. Otvoren sam čovekl. Mislim o prelasku na Nou Kamp. Klauzula u ugovoru je 40.000.000 evra, Barselona je ponudila 20.000.000 evra, ali je Guangdžo odbio. Nadam se da će iz drugog pokušaja biti fleksibilniji u pregovorima“.

Na transferu insistira novi trener Barselone, Ernesto Valverde. Vidi Paulinja kao ispomoćSerhiju Busketsu.

„Menandžer mi je rekao da će biti novih pregovora. Veliki broj fudbalera uopšte ne priča na temu transfera dok se oni ne realizuju, ali ono što znam jeste da ponuda postoji, ali da dogovora još nema. Nadam se da će ga biti. Tražio sam od menadžera da ubrza pregovore, da se to pitanje što pre skine s dnevnog reda, jer se u Kini završava prelazni rok 14. jula. Ako idem želim da ostavim Gvangdžou dovoljno vremena da pronađe zamenu. Ako se kluibovi dogovore, ja ću lako s Barsom“.

Desi li se tako, Paulinjo će se vratiti u Evropu posle dve godine, koliko je prošlo od odlaska iz Totenhema,

„Za one koji su sumnjali u mene... Ako je Barselona zainteresovana za fudbalera koji igra u Kini, to je zato što je on dobar i što ljudi veruju da može da igra u Primeri“, jedan od uticajnijih igrača u reprezentaciji Brazila.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar