Video: Kako i zašto Ronaldo kupuje djecu?!

Zbog čega su mu surogat-majke rodile troje dece, i koliko je to koštalo?

Fudbal 11.07.2017 | 22:30
Video: Kako i zašto Ronaldo kupuje djecu?!
Slavni fudbaler Kristijano Ronaldo obradovao je nedavno fanove fotkama novorođenih blizanaca, koji su dobili imena Eva i Mateo.

Objavio je i fotku ponosnog starijeg brata, svog šestogodišnjeg sinčića Kristijaninja.

Javnost ne zna ko su majke ove dece, a veoma je verovatno da ih deca nikada neće upoznati.

Odgajaju ih fudbaler, kada je tu, njegova majka Dolores, sestre Alma i Lilijana Katija, i armija dadilja.

Zvuči poznato? I kralj popa Majkl Džekson ima troje dece, dvoje sa bivšom suprugom koja mu je prepisala sva roditeljska prava, i treće čija majka nikada nije predstavljena javnosti.

Poznati često koriste usluge surogat-majki, iz najrazličitijih razloga. Najčešće se to dogodi kada nisu u stanju da začnu ili iznesu trudnoću, ali neki od njih optuživani su i da im nepoznate žene rađaju decu da ne bi morali da "uzurpiraju" svoje poslovne rasporede.

Ali, šta su Kristijanovi motivi?

Objava rođenja prvog sina zaprepastila je javnost, a fudbaler, koji je tada imao samo 26 godina, kratko je rekao da su sva roditeljska prava prebačena na njega, odnosno da majka neće imati nikakav kontakt sa detetom koje je "pljunuti" fudbaler i nosi njegovo ime.

"Dejli mejl" ekskluzivno je otkrio da su blizanci, dečak i devojčica, začeti u laboratoriji u Los Anđelesu, čiji su dokumenti delom dostupni javnosti. Među njima je ugovor između "određenog roditelja", u kom delu je potpisan Kristijano Ronaldo dos Santos Aveiro, i "nepoznate majke". List prenosi da je "štiklirano" polje "Surogat materinstvo".

To je samo deo zagonetke, jer deca nisu rođena u Los Anđelesu, već La Mesi, kalifornijskom gradu u blizini meksičke granice. Tamo izvodi iz matične knjige rođenih otkrivaju da su devojčica Eva Marija i dečak Mateo rođeni pre tri nedelje, ona u 9.07, on minut kasnije. Ovaj dokument rešio je jedan deo misterije, jer su do sada tabloidi nagađali čak da su "navodne blizance" rodile dve različite žene.

A njihov stariji brat?Ronaldova majka Dolores napisala je u svojoj zvaničnoj biografiji da je lično otišla po Kristijana mlađeg u privatnu bolnicu na Floridi, i odvela ga u Španiju. Međutim, ta priča je izgleda samo pokušaj da se javnosti zamažu oči, pošto krštenica Ronaldovog starijeg sina jasno navodi da je rođen u istoj bolnici gde i njegovi mlađi brat i sestra. Plus, do danas nije jasno da li ga je zaista rodila surogat-majka, ili je plod veze za jednu noć sa devojkom koja je pristala da se odrekne deteta za bogatstvo.

Advokatica specijalizovana za pitanja surogat-materinstva Stefani Kabaljero rekla je za američku štampu da je moguće da su sva Kristijanova deca iz iste grupe embriona. Navodno, kada je mali Kristijano začet, rutinski je oplođeno više embriona, koji su potom zamrznuti, i odatle su stigli i Eva i Mateo. Ona je za "Dejli mejl" objasnila i na koji način funkcioniše surogat-materinstvo u Kaliforniji, i zbog čega se mnogi odlučuju da dođu upravo u tu državu po decu.

U Portugalu, Ronaldovoj rodnoj zemlji, surogat-materinstvo bilo je protivzakonito do prošle godine, kada je dozvoljeno samo u određenom broju specifičnih slučajeva. Fudbaler, koji je neoženjeni muškarac, svakako se u rodnoj zemlji ne bi kvalifikovao za ovaj proces. U Španiji, gde živi, ovakvi dogovori takođe se ne prave, barem ne zakonito.

Ali u Kaliforniji, surogat-materinstvo je industrija vredna milijarde dolara. Zakoni su veoma blagonakloni prema svakome ko želi da na ovaj način dobije dete, pa i neoženjenim i neudatim osobama.

Klijent najpre bira ženu koja donira jajnu ćeliju, na osnovu opširne baze podataka agencije koju je odabrao. Među podacima su njihove fotografije, razni detalji iz biografije kao što su životne navike ili zdravstveno stanje. Odabrana donatorka dobija uobičajenu nadoknadu od oko 7.000 evra.

Agencija za blizanec ubira honorar od 140.000 evra za ceo proces, od čega samo 40.000 ide surogat-majci.

U Kaliforniji, žena koja je donirala jaje NEĆE biti i surogat-majka, već će za to biti angažovana druga žena. Kabaljerova je objasnila da je razlog za ovaj dodatni korak nastojanje da se izbegne da donatorka ćelije i otac razviju emotivni odnos.Pre nego što oplođeni embrion, ili embrioni, budu implantirani u surogat-majku, ona i otac potpisuju ugovor kojim se njemu prepuštaju sva prava, odnosno ona se svojih odriče u potpunosti. Taj proces odvija se u kancelarijama odabrane agencije, i često podrazumeva da se biološki otac i surogat-majka nikada ni ne sretnu, što znači da majke često ne znaju da su rodile dete, ili decu, poznatoj ličnosti

To su svi zvanični troškovi, a pitanje je koliko je Ronaldo možda samoinicijativno "stimulisao" surogat-majku kako nikada ne bi progovorila o njihovom dogovoru. Britanski "San" navodi da je majka Kristijana mlađeg dobila čak 11,5 miliona evra za ćutanje.

Mnoge najviše zbunjuje pitanje - zašto, uopšte, surogat-majka? Zašto ne neka od prelepih žena sa kojima je fudbaler bio u stabilnim vezama tokom svih ovih godina? Portugalska štampa najviše podvlači činjenicu da Ronaldo potiče iz konzervativne i religiozne sredine, gde se "dil" poput njegovog smatra neprirodnim ili čak bezbožničkim.

Razlog za "instant porodicu" navodno leži u fudbalerovom strahu od vezivanja za ženu koja bi mogla da ga, nekoliko godina kasnije, "odere" na sudu ili mu čak oduzme decu. A njegova devojka Georgina trenutno je trudna! Zato nije sasvim jasno zbog čega se odlučio na korak kojim, po mnogima, izbija na prvo mesto top liste bizarnih porodičnih priča u svetu sporta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar