Prvi stanari na proljeće

U prve dve zgrade koje se trenutno zidaju na gradilištu "Beograda na vodi" prvi stanari će početi da se useljavaju najkasnije do proleća sledeće godine, najavljuje Mohamed Alabar, predsednik Upravnog odbora kompanije "Eagle Hills", koja je finansijer ovog projekta, zadovoljan kako radovi teku i kako se odvija saradnja Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije na ovom projektu.

Srbija 08.07.2017 | 15:34
Prvi stanari na proljeće
Rezidencijalni deo ovog kompleksa, precizira, sastojaće se od oko 6.000 stanova, a predviđeno je da na toj lokaciji živi 14.000 ljudi.

On dodaje da će Kula Beograd, koju gradi na Savskoj promenadi, biti dom jednog od najprestižnijih hotelskih brendova na svetu - St. Regis, a da će se na njenom četrdesetom spratu nalaziti vidikovac sa pogledom na Beograd.

Prema njegovim rečima, državni vrh Srbije je prepoznao važnost ovog projekta, značaj koji će imati za srpsku ekonomiju, kao i njegov potencijal da, kako je rekao, pozitivno utiče na turizam u Srbiji.

"Sa takvim partnerima, sigurni smo da idemo u dobrom smeru", istakao je arapski investitor.

Kada bude završen projekat, kaže "nadam se da će inspirisati ljude da sa optimizmom posmatraju budućnost Beograda, na koji će biti ponosni".

Izvor: Tanjug

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ime

08.07.2017 14:20

Jel se dodik ovdje isto ugradio?

ODGOVORITE
Name

bankar

08.07.2017 14:33

Nesto se ne gade Srbiji pare od ovi pustinjara Arapa.Ja sve mislio da je to Ruska investicija.

ODGOVORITE
Name

re

09.07.2017 07:48

Koji ce nam klinac oni,previse ih je u Evropi.

Name

Zvornik

08.07.2017 14:43

Nikakav komentar na ovake prelijepe stvari ah.a kad je upitanje spomenici obiljezavanja praznici prenosenja nadleznosti itd. tad ste svi jaki na komentarima bravo Beogradjani i Srbijo na vakom lijepom projektu nadam se dacu uskoro doci da malo uzivam u ovakoj ljepoti i sa normalnim ljudima

ODGOVORITE
Name

zato

08.07.2017 16:06

Ali zato kada arapi kupuju i grade po BiH onda drvlje i kamenje na njih kako nam sve pokupovaše, kako se naseljavaju, kako postajemo bliski istok, što uopšte dolaze ovamo... A onda ti isti koji pljuju ce se spakovati pa ići u Beograd posjećivati i diviti se zgradama, tržnim centrima i sl. Svaka investicija je dobrodošla i svaki turista je dobrodošao jedini uslov je da poštuje zakon ove zemlje

Name

Draganče

08.07.2017 16:37

Savamala, otimanje zemljišta, nejasnoće u tehničkom i komercijanom dijelu projekta koje se mjere milionima €?

Name

Zoki

08.07.2017 14:47

Nesto nije u redu,Arapi ulazu velike pare u investicije u Beogradu i Srbiji,sta je sa bracom Rusima,a i prijateljima Jevrejima,u njih se najvise zaklinje Dodik,a korist od njih ravna nuli.Vucic je pametan i mudar,pate su pare ma cije bile,uglavnom da sluze u svrhu podizanja ekonomije.Moja baba je uvijek govorila:" Tesko onom koga Rus brani i Jevrej hrani,proljece nije docekao."

ODGOVORITE
Name

Brzi

10.07.2017 06:59

Ulaze jer tu vidi dobit. A Beograd jednu predivnu oazu. Takve projekte treba pozdravit.

Name

xx

12.07.2017 09:48

Svakakvih komentara , bože moj. Neka, probaju oni ciji su dedovi generacijama osavljali kosti na toj reci braneci Beograd, da dobiju tu 100 kv besplatno i videce zbilju. Sta kažu, povuce iz rubova Srbije već 14000 stanovnika, a do kraja 1/3. Fino bogami, a onda će da finansiraju kupovinu u bescenje te zemlje po rubovima kao sto vec rade. Vizionar i Toma vozaju ko fukare one njihove dzipove, bude tu i konkretnijih isplata. Nikada ne želim da posetim taj kic i glamur koji se gradi.

ODGOVORITE