SL: Častan poraz Srba, Francuzi u polufinalu!

Odbojkaši Srbije eliminisani iz Svetske lige, pošto su doživeli i drugi poraz, ovoga puta od Francuske - 21:25, 20:25, 25:17, 25:18, 11:15.  Srbija bez polufinala! Odbojkaška reprezentacija Srbije neće igrati u polufinalu Fajnal siksa Svetske lige. "Orlovi" prvo izgubili dva seta od Francuske, a zatim i meč u petom.

Ostali sportovi 07.07.2017 | 08:30
SL: Častan poraz Srba, Francuzi u polufinalu!
Izabranici Nikole Grbića tako neće imati priliku da igraju u polufinalu, a za taj podvig im je trebala pobeda od 3:0 ili 3:1 u setovima.

Srbija je bila branilac tituela, ali je malo razočarala partijama u Brazilu. Ipak, treba ima odati priznanje za ovaj meč u kojem su gubuli sa 2:0 i uspeli da izjednače na 2:2.

Takođe, treba reći da su protiv Amerikanaca naši pružili dosta bolji otpor, dok su od šampiona Evrope lako izgubili prva dva seta. 

U trećem je došlo do velikog opuštanja kod Francuske, dok je Srbija bila veoma požrtvovana. Selektor Grbić je promenio celu postavu što je dalo efekta na igru. 

Odlična igra iz trećeg seta prenela se i na četvrti. Naši odbojkaši su igrali odlično i u odbrani i u napadu, tako da je logično usledilo izjednačenje u setovima. 

Međutim, nisu mogli naši do potpunog preokreta, pošto je selektor Francuske vratio glavne igrače na teren koji su samo dovršili meč. Stiče se utisak da su naši igrači mogli više ove godine u Brazilu, ali u oba meča je ne dostajalo "to nešto". 

Ovom pobedom Francuska je obezbedila prvo mesto u grupi i u polufinalu će igrati sa selekcijom Kanade, koja je završila na drugom mestu u grupi sa Brazilom. 

Upravo će se u drugom meču za finale sastati selekcija domaćina i Sjedinjene Američke Države.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar