Nadal: Ako nekad ne sumnjaš u sebe, arogantan si!

Španski teniser Rafael Nadal kaže da čak i najbolji sportisti ponekad sumnjaju u svoje odluke na terenu.

Tenis 06.07.2017 | 19:15
Nadal: Ako nekad ne sumnjaš u sebe, arogantan si!
Nadal je prošao dalje pobedom nad Donaldom Jangom 3-0, 6:2, 6:4, 7:5 i smatra da je odigrao solidan meč.

"Mislim da sam odigrao korektan meč, osim brejka koji mi je napravio na kraju držao sam situaciju pod kontrolom. Mislim da radim prave stvari i da igram dobro. Nadam se da ću nastaviti ovako, da budem spreman i možda podignem svoj nivo. Ne znam koliko ću daleko stići, ali trenutno ne razmišljam o tome", rekao je Nadal. 

Iako je u najboljoj poziciji da posle Vimbldona preuzme prvo mesto od Endija Marija, Nadal se više fokusira na naredni meč i protivnika misleći da je ključno ostati "na zemlji". 

"Normalno je sumnjati kada morate da donosite odluke, osim ako niste previše arogantni, tako je i u sportu. Kada ne igrate dobro, kada se povređujete često, onda sumnjate što je važno jer onda poštujete protivnika. Kada ste na terenu i znate da je svaki protivnik opasan. Zato ne možete da se opuštate i konstantno morate da napredujete", kaže Španac. 

Nadal će u trećoj rundi igrati protiv Karena Kačanova koji je u drugom kolu bio bolji o Monteira iz Brazila sa 3-1. Narednog protivnika je Španac kratko prokomentarisao,"On je sjajan igrač".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar