Transfer Dijega Koste - u pitanju su sati?!

Atletiko izvodi gimnastiku sa Kinezima. . . ! Napadač Čelsija danas završava posao.

Fudbal 06.07.2017 | 13:45
Transfer Dijega Koste - u pitanju su sati?!
Poslednje najave sa Ostrva glase: Dijego Kosta danas menja klub! Španac je precrtan u Čelsiju, a povratak u Ateltiko je jedina opcija. Iako Madriđani imaju zabranu registracije novih igrača do 1. januara sledeće godine...

Ipak, Čelsi, Ateltiko i Kosta su složni da se transfer sada obavi, a da napadač od prvog dana sledeće godine zaigra opet za Kolčonjerose. Do tada bi igrao na pozajmici u nekom kineskom klubu, s obzirom da mu je Konte zalupio vrata Stamford Bridža.

Pojedini mediji iz Engleske i Španije javljaju da će Kosta do kraja dana promeniti klub i da su u pitanju sati što se tiče Atletikove ponude. Čelsi traži 45.000.000 evra za svog najboljeg strelca, ali Atletiko je spreman za početak da ponudi „samo“ 25.000.000 evra. Logično, upoznati su i Madriđani da Čelsi ne diktira uslove i da mora da proda igrača posle odluke Kontea.

Međutim, Atletiko je spreman da razliku nadoknadi u saradnji sa Kinezima. Tamošnji klubovi poput Tjanđin Kvanžana odavno jure Kostu i pristali bi da Španac igra za njih do 1. januara kao pozajmljen igrač, a da plate deo transfera iz Čelsija u Madrid. Kineska Vanda grupa je vlasnik 20 odsto akcija Atletika i lako bi postigla dgovor sa nekim od zainteresovanih klubova sa Dalekog istoka.

Dobra stavr je što bi Ateltiko mogao od januara da računa na Kostu za nokaut fazu Lige šampiona. Naravno, pod uslovom da se plasira tamo. Ista situacija je i sa Vitolom iz Sevilje koji će do 1. januara igrati za Las Palmas, a onda će preći u Atletiko.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar