Zvanično: Lakazet u Arsenalu za rekordni transfer!

Francuski napadač Aleksandar Lakazet zvanično je postao novi igrač Arsenala, objavljeno je na sajtu kluba.  Lakazet. NAJSKUPLJI IGRAČ u istoriji Arsenala! Potpisao je! Arsenal posle pet godina ima TOP špica.

Fudbal 05.07.2017 | 19:00
Zvanično: Lakazet u Arsenalu za rekordni transfer!
Doskorašnji fudbaler Olimpik Liona potpisao je petogodišnji ugovor, a visina obeštećenja iznosi 46, 5 miliona funti, odnosno 53 miliona evra.

Lakazet je tako postao najskuplje plaćeni igrač u istoriji kluba sa Emirata oborivši rekord koji je do sada držao Mesut Ezil sa 48 miliona evra.

Dvadesetšestogodišnji napadač je prošle sezone u francuskom klubu odigrao 45 mečeva i postigao 35 golova.

Arsenal je danas oborio klupski rekord po sumi koju je platio za jednog fudbalera.

Zvezda Liona, 26-godišnji Aleksandar Lakazet novi je igrač Arsenala koji je za njega platio 53 miliona evra (celokupan transfer zapravo je 60 miliona evra), čime je nadmašen transfer Mesuta Ozila iz Real Madrida 2013. godine (nešto više od 48 miliona evra).

Lakazet je postigao 28 golova na 30 utakmica prošle sezone u Ligi 1, čime je zauzeo drugo mesto na listi strelaca iza Edinsona Kavanija, koji je 35 puta tresao protivničke mreže. 

Od dolaska u Lion, bio je strelac tačno 100 ligaških golova na 203 nastupa u najjačoj francuskoj ligi.

Osim Lakazeta, Arsenal je do sada doveo još samo levog beka Seada Kolašinca.

Da li će angažovanje Lakazeta zadovoljiti Aleksisa Sančeza koji je, navodno, postavio određene uslove pred upravu Arsenala?

Lukas Podolski je već bio premašio zenit, Olivije Žiru je igrač koji garantuje golove, ali jednostavno nije top klasa. Aleksis Sančez jeste, ali nije klasična devetka kakvu su navijači čekali još otkako ih je Robin Van Persi izdao i 2012. godine potpisao za Mančester junajted. I sada konačno - Aleksadar Lakazet! Zvanično.

Arsen Venger je bio prinuđen da razbije kasu pošto je prošle sezone, prvi put posle dve decenije rada u Londonu, ostao bez Lige šampiona. Izgovora nije bilo. Nikakve priče o održivom modelu poslovanja nisu mogle da umire navijače. Premijer liga je to. Nema čekanja. Sve i odmah. Po svaku cenu. Pa je tako Arsenal oborio klupski rekord koji je do sada sa cenom od 47.000.000 evra držao Mesut Ozil.

Iako je Žan Mišel Ola, predsednik lionskog Olimpika, Lakazetovog matičnog kluba, neodređeno tvrdio da će transfer biti vredan između 40.000.000 i 50.000.000 evra, i francuski i engleski mediji sada govore o inicijalnom obeštećenju od 53.000.000. Uz bonuse, ceo trošak Tobdžija mogao bi da ode i na okruglo 60.000.000 evra.

Dolazak Lakazeta otvara i pitanje budućnosti Olivijea Žirua, koji je došao 2012. baš kako bi odmenio Van Persija, ali prosto nije bio na nivou zadatka, iako jeste postigao neke važne golove. Sada ga želi Everton i navodno je spreman da ponudi 24.000.000 evra, dok Vest Hem 30-godišnjeg napadača mami nedeljnom platom od 130.000 funti, što iznosi oko 7.700.000 godišnje.

Neće se ni Venger buniti ako ostane kao podrška, ali neće ni navijači ako ode. Lakazet(26) je mlađi, brži i bolji. Mada, jedno je Liga 1, nešto sasvim drugo Premijer lige i pred Lakazetom je tek period dokazivanja na engleskoj sceni.

Uzbudljivo vreme za Arsenalove navijače. I velika zahvalnost Fifi. Jer da nije bilo one zabranje transfera Lakazet bi sigurno završio u madridskom Atletiku. Sudbina je ipak rekla - Emirejts. Ugovor je potpisan na pet godina.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar