Hamilton je pokrenuo priču...!

Pitanje je samo plata da ne zalupi Dajmleru vrata! Niki Lauda tvrdi da je Britanac sam pokrenuo priču o nastavku saradnje s Mercedes AMG Petronasom. Tim će morati da odreši kesu da se ne bi ponovila Niko Rozberg epizoda.

Ostali sportovi 07.07.2017 | 10:30
Hamilton je pokrenuo priču...!
Dosta se nagađalo o daljem sportskom putu Luisa Hamiltona. Pričalo se čak i o penziji… Takve ideje, odnosno retoriku zagovornika Hamiltonovog penzionisanja i polaska stopama Niko Rozberga rasterao je drugi čovek Mercedes AMG Petronasa. Niki Laudakaže da tim pregovara o novom takmičarskom ugovoru sa Britancem.

“Luis ostaje sa nama, jer ima važeći ugovor. Situacija nije kao sa Nikom Rozbergom. Hamilton već pregovora o novom ugovoru sa nama, to mogu da potvrdim. On je prvi pokrenuo to pitanje. Jako je motivisan u timu. Iskreno da vam kažem, osećam veliko, nepodeljeno poštovanje prema njemu. Od početka sezone pokzao je kako treba da se bori. Odlično je prishički spreman i forma mu raste iz trke u trku”, rekao je Niki Lauda, međutim nije želeo da priča o broju nula o kojima Dajmler pregovara sa Hamiltonom. Te priče će po svoj logici stvari ostati za neki drugi put.

Trenutna situacija u ekipi Mercedes AMG Petronas izgleda i više nego idilična. Shodno njoj, veoma je izvesno da bi Luis Hamilton trebalo da potpiše novi ugovor o vernosti. Da je tako posredna potvrda stiže i od njega samog koji je pre samo koji dan zahtevao da se jednogodišnji ugovor za Valterija Botasa produži na narednu sezonu. Britanac s pozicije borca za titulu i trostrukog šampiona Formule 1 jednostavno ima diskreciono i svako drugo parvo da tako nešto i zahteva.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar