Slijedi promjena vremena

Lijepo vrijeme u Bosni i Hercegovini će kratko trajati, već od sutra nas očekuje nova promjena vremena.

Bosna i Hercegovina 04.07.2017 | 22:18
Slijedi promjena vremena
Naime, sutra će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne se očekuje umjeren razvoj naoblačenja koji u planinskim područjima može usloviti slabe lokalne pljuskove. Vjetar slab, u Bosni istočnog i jugoistočnog smjera, a u Hercegovini sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura biće uglavnom između 10 i 16, na jugu od 16 do 20 stepeni, a najviša dnevna temperatura vazduha biće većinom između 27 i 33 stepena.

U četvrtak prepodne biće sunčano. U drugoj polovini dana očekuje se umjeren razvoj oblačnosti koja će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u Bosni i sjevernim delovima Hercegovine.

Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između 12 i 17, na jugu od 17 do 21 stepena, a najviša dnevna temperatura između 29 i 35 stepena.

U petak se očekuje sunčano prijepodne. Jači razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u Bosni i sjevernim i istočnim područjima Hercegovine.

Vjetar će biti slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura biće uglavnom između 13 i 18, na jugu od 17 do 22 stepena, a najviša dnevna temperatura između 30 i 36 stepeni.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar